Eurolife

Κλείνει το deal της Εθνικής – Pimco & Berkshire Hathaway εισήλθαν στην Exin

Ίσως και πριν το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανό να κλείσει η διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin. Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι εκπρόσωποι του fund έχουν ήδη καταθέσει στην ΤτΕ το σχετικό φάκελο, από τον οποίο, εξάλλου, προκύπτει και η είσοδος στο επενδυτικό σχήμα Exin της Pimco, καθώς και [...]

Groupama
Κλείνει το deal της Εθνικής –  Pimco & Berkshire Hathaway εισήλθαν στην Exin

Ίσως και πριν το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανό να κλείσει η διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin. Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι εκπρόσωποι του fund έχουν ήδη καταθέσει στην ΤτΕ το σχετικό φάκελο, από τον οποίο, εξάλλου, προκύπτει και η είσοδος στο επενδυτικό σχήμα Exin της Pimco, καθώς και της Berkshire Hathaway του Warren Buffet, ενώ μένει να επιβεβαιωθεί και η συμμετοχή της EBRD.

του Πλάτωνα Τσούλου

Πηγές του ID αναφέρουν ότι, από την πλευρά της η Exin θεωρεί πως έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες υποβολής του φακέλου και πλέον αναμένει ενημέρωση από την ΤτΕ για το κατά πόσο θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινίσεις ή στοιχεία.

Κατά τις ίδιες πηγές φαίνεται ότι η ελεγκτική διαδικασία ήδη κινείται και βάσει και των τελευταίων εκτιμήσεων είναι πιθανό να ολοκληρωθεί ίσως και πριν το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε το επενδυτικό σχήμα να καταβάλλει το τίμημα των 718 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι μετά και τις τελευταίες ανακατατάξεις στη σύνθεση του επενδυτικού σχήματος της Exin με τη συμμετοχή των Pimco, και Berkshire Hathaway, φαίνεται ότι όλα παίρνουν το δρόμο τους, ώστε σε κάθε περίπτωση το deal να κλείσει πριν την εκπνοή του Μαρτίου, που είναι και η προθεσμία την οποία έχουν οι επενδυτές προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συμφωνία και να καταβάλλουν το τίμημα.

Σημειώνεται ότι, Pimco και Berkshire Hathaway με την είσοδό τους στην Exin καλύπτουν το κενό το οποίο φαίνεται ότι δημιουργήθηκε στο επενδυτικό σχήμα από τη συμμετοχή των J. Kalamos και J. Koudounis, οι οποίοι πλέον περιορίζουν τη σχέση τους με το fund. Όσο για τον M. Fairfield, αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε να διαχειριστεί στην Αθήνα το ζήτημα της καθυστέρησης με την υποβολή του φακέλου στην ΤτΕ, όπως και όλες τις σχετικές επαφές.

Designia
Minetta

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121