
Κατεβαίνεις το πρωί να πάρεις το αυτοκίνητό σου για να πας δουλειά ή σχολή ή τα παιδιά στο σχολείο ή έναν συνδυασμό των παραπάνω. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να φτάσεις εκεί που είχες παρκάρει και το πολυαγαπημένο σου αυτοκινητάκι να έχει κάνει φτερά (εντάξει, αν έχεις κάλυψη ολικής κλοπής στην ασφάλειά σου μπορείς να ανασάνεις, αλλά και πάλι η αναστάτωση είναι αναστάτωση).
(To άρθρο είναι αναδημοσίευση από τη blog της Hellas Direct)
Εκτός αν οδηγείς ένα από τα μοντέλα που βρίσκονται στις παρακάτω λίστες της Hellas Direct, με τα αυτοκίνητα που δεν προτίμησαν το 2023 οι κλέφτες στην Ελλάδα. Τότε μπορείς να έχεις τη σιγουριά πως φτάνοντας εκεί που είχες παρκάρει με το κλειδί στο χέρι θα βρεις κλειδαριά να το βάλεις ή θα ακούσεις το «μπλιπ» του ξεκλειδώματος.
Κλοπές αυτοκινήτων: Ποια μοντέλα δεν προτιμούν οι κλέφτες
Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα ασφαλισμένα σε εμάς αυτοκίνητα, για περισσότερα από 1000 συμβόλαια ανά μοντέλο, που μετρήσαμε στο τέλος του 2023, τα παρακάτω είχαν τις λιγότερες δηλωμένες κλοπές. Είτε καθόλου, τίποτα, μηδέν κλοπές, είτε ελάχιστες, ένα τσικ, δηλαδή μόλις μία.

Η πρώτη λίστα είναι το χρυσό μετάλλιο, οι «πρωταθλητές» για το 2023, τα αυτοκίνητα για τα οποία δεν δηλώθηκε καμία κλοπή. Πάντως και το ασημένιο μετάλλιο επίσης θριαμβεύει, γιατί μόνο μία κλοπή για 1000 συμβόλαια και άνω, ε δεν το λες και άσχημα, καθόλου άσχημα (και κάποια τα είχαμε δει και στην αντίστοιχη λίστα του 2022).
Κλοπές αυτοκινήτων: Έχουν πέραση τα μικρά
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ασφαλισμένων αυτοκινήτων στην Hellas Direct για το 2023, στα κλοπές αυτοκινήτων το μέγεθος παίζει τον ρόλο του. Είτε γιατί είναι πιο εύκολο να κλαπούν, είτε γιατί τα ανταλλακτικά τους έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, είτε κάτι άλλο που δεν μας περνάει από το μυαλό, τα μικρά αυτοκίνητα έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα στην προτίμηση των κλεφτών.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν η μεζούρα που μετράει το μήκος του ΙΧ σου λέει κάτω από 3,7 μέτρα, καλύτερα να προσέχεις δύο και τρεις φορές περισσότερο. Δεν το λέμε εμείς, τα στοιχεία το λένε.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Τεχνικός Διευθυντής o κ.Μιχάλης Κολέτσος
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026

216.500 προβολές για το «Και Αν Συμβεί.. Your Insurance Tribe Podcast»

Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €

Sofos: Ταξίδι Πωλήσεων στη Μεσαιωνική Brugge

Consolidation game: Ποιοι κυριαρχούν στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Το «ευχαριστώ» της Hellas Direct στους συνεργάτες της


















