
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden έλαβε περισσότερα χρήματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες από ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο του 2020.
Αυτό αναφέρει άρθρο του insurancejournal το οποίο δημοσιεύει και τη λίστα των ποσών που δόθηκαν από κάθε ασφαλιστική.
Ο Biden έλαβε 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 4,6 εκατομμύρια δολάρια του Trump, σύμφωνα με ανάλυση του Center of Responsive Politics που έλαβε στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή στις 23 Οκτωβρίου 2020. Τα στοιχεία προέρχονται από επιτροπές ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της ασφαλιστικής αγοράς.
Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι «νίκησαν» τους Δημοκρατικούς όσον αφορά το συνολικό ποσό της ασφαλιστικής βιομηχανίας προς τους υποψηφίους της Βουλής και της Γερουσίας. Από τα σχεδόν 25 εκατομμύρια δολάρια που έχουν συνεισφέρει μέχρι στιγμής οι ασφαλιστικές οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν λάβει περίπου 54% και οι Δημοκρατικοί, 46%.
Οι λεγόμενες επιτροπές πολιτικής δράσης – ή τα PAC – συγκεντρώνουν και συνεισφέρουν χρήματα στις πολιτικές εκστρατείες. Τα περισσότερα PAC αντιπροσωπεύουν επιχειρηματικά, εργατικά ή ιδεολογικά συμφέροντα. Τα PAC μπορούν να δώσουν 5.000 $ σε μια υποψήφια επιτροπή ανά εκλογή (πρωτοβάθμια, γενική ή ειδική). Μπορούν επίσης να δώσουν έως και 15.000 $ ετησίως σε οποιαδήποτε επιτροπή εθνικού κόμματος και 5.000 $ ετησίως σε οποιοδήποτε άλλο PAC. Τα PAC ενδέχεται να λάβουν έως 5.000 $ από οποιοδήποτε άτομο, PAC ή επιτροπή κόμματος ανά ημερολογιακό έτος.
Ακολουθεί η λίστα από το Center of Responsive Politics για τα συνολικά ποσά που κάθε PAC έχει συνεισφέρει στους υποψηφίους κάθε μεγάλου κόμματος.

Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση


















