
Βαριές ευθύνες στην πυροσβεστική και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επιρρίπτει για δεύτερη φορά το Διοικητικό Δικαστήριο Αθηνών ( 18ο Τριμελές ) για την τραγωδία στο Μάτι, επιδικάζοντας αποζημίωση 150.000 ευρώ στους συγγενείς 73χρονης γυναίκας που απανθρακώθηκε στον Νέο Βουτζά, βρίσκοντας τραγικό και βασανιστικό θάνατο, στις 23 Ιουλίου 2018.
Για δεύτερη φορά επίσης απαλλάσσει από κάθε αποζημιωτική ευθύνη (άρα και συνολική ευθύνη) τόσο την Περιφέρεια Αττικής όσο και τον δήμο Μαραθώνα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο ήταν το σκεπτικό και προηγούμενης απόφασης του διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε στο τέλος του 2022 ποσό 300.000 ευρώ στους συγγενείς 77χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, επόσης, στο Νέο Βουτζά.
Συγκεκριμένα με την 6874/2023 το δικαστήριο – αντίθετα από όσα λέει για περιφέρεια και Δήμο – βάζει στο κάδρο των ευθυνών σε Πυροσβεστική και Πολιτική προστασία:
“….τα αρμόδια όργανα της πυροσβεστικής …παρέλειψαν να διατυπώσουν εγκαίρως εισήγηση για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση …των πολιτών , η οποία εισήγηση αποτελεί αναγκαία κατά νόμο προϋπόθεση για την λήψη της σχετικής απόφασης από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο “. Συνεχίζοντας η απόφαση αναφέρει: “Περαιτέρω το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη ότι κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων… παρέλειψαν εγκαίρως, με κάθε πρόσφορο για την περίπτωση μέσο, να προειδοποιήσουν και να πληροφορήσουν τους πολίτες εντός της πληττόμενης περιοχής, σχετικά με την ταχέως εξελισσόμενη καταστροφική πυρκαγιά που κατευθυνόταν επικίνδυνα…”.
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo

Σε συνεχή ανάπτυξη, υπερβαίνοντας τους στόχους η Εθνική Ασφαλιστική

Ολοκλήρωση της εξαγοράς της Eurolife Life από τη Fairfax

Parenthood risk management: Τι φοβούνται σήμερα οι νέοι γονείς;

ΤτΕ: Έγκριση της απόκτησης ειδικής συμμετοχής της CrediaBank στο ΜΚ της Ευρώπη

Εισήγηση για την είσοδο του Ν. Μακρόπουλου στο ΔΣ της CrediaBank

H Ευρώπη θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της CrediaBank κατά 8%

















