
Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για τις 12 Ιουλίου οι εργαζόμενοι σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και Πρόνοια που υπηρετούν με ελαστικές μορφές εργασίας. Σε νέες κινητοποιήσεις κατέρχονται την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς ελαστικών μορφών απασχόλησης σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, Πρόνοια και ΕΚΑΒ.
Πρόκειται για προσωπικό που έχει προσληφθεί στο σύστημα υγείας είτε ως επικουρικό, είτε μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, είτε είναι εργολαβικοι εργαζόμενοι και γαι το οποίο η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τη μονιμοποίησή του, την εξόφληση των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση εκ μέρους της Αριστοτέλους ότι δεν πρόκειται να απολυθούν με κίνδυνο, όπως λέει η Ομοσπονδία, “να τιναχθεί στο αέρα η λετουργία των νοσοκομείων”.
Οι κινητοποιήσεις Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκοεμείων, δε, προκήρυξε για τις 12 Ιουλίου 24ωρη Πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους που υπηρετούν με ελαστικές μορφές εργασίας στην περιφέρεια, ενώ στην Αττική ανακοινώθηκε 5ωρη στάση εργασίας (10πμ – 3μμ) και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, τις 10 το πρωί της ίδιας μέρας.
“Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελεί λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους” επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, από την οποία παράλληλα υποστηρίζεται ότι “πολλά Νοσοκομεία προκήρυξαν ή ετοιμάζονται να προκηρύξουν διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι θα βρεθούν απολυμένοι”.
Πηγή: Healthmag.gr
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΥΓΕΙΑ: Πρώτη χρήση στην Ελλάδα του προηγμένου ενδοκαρδιακού υπερήχου για τρισδιάστατη απεικόνιση των βαλβίδων σε πραγματικό χρόνο

Η τεχνολογία που επαναπροσδιορίζει την ακρίβεια στην οφθαλμοχειρουργική

Ευρωκλινική: Δίπλα στις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΙΑΣΩ: Πανελλαδικά η πρώτη εφαρμογή του σύγχρονου nebulizer "QuattroJet"

“EuroSpine Centre of Excellence” για την Κλινική Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan General

ΙΑΣΩ: Hμερίδα με θέμα «Ενδιαφέροντα θέματα Λοιμώξεων»

ΙΣΑ: Ενδεχόμενο εδραίωσης μονοπωλιακής θέσης και διασυνδέσεων στην ιδιωτική υγεία


















