Eurolife

Ομιλος Generali: Αυξημένο κατά 11% το λειτουργικό αποτέλεσμα το 2020

Το λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου της Generali ανήλθε σε €1,6 δις (+11%), χάρη στη θετική εξέλιξη των Γενικών Ασφαλίσεων, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών κλάδων. Η συνεισφορά του κλάδου Ζωής παρέμεινε σημαντική. Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε € 19,7 δις (+4,2%), κινούμενα ανοδικά τόσο στον κλάδο Ζωής (+5,5%) όσο και των Γενικών (+1,9%). Οι [...]

Sofos Insurance
Ομιλος Generali: Αυξημένο κατά 11% το λειτουργικό αποτέλεσμα το 2020

Το λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου της Generali ανήλθε σε €1,6 δις (+11%), χάρη στη θετική εξέλιξη των Γενικών Ασφαλίσεων, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών κλάδων. Η συνεισφορά του κλάδου Ζωής παρέμεινε σημαντική.

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε € 19,7 δις (+4,2%), κινούμενα ανοδικά τόσο στον κλάδο Ζωής (+5,5%) όσο και των Γενικών (+1,9%). Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής αυξήθηκαν σε €3 δισεκατομμύρια (+1%), πλήρως συνδεδεμένες με προϊόντα προστασίας και unit-linked . Ο Δείκτης Combined Ratio ήταν 88,0% (-1,4 π.μ.) και το Νew Business Margin ήταν εξαιρετικό και στο 4,44% (+0,4 π.μ.), από τα καλύτερα του κλάδου.

Το καθαρό αποτέλεσμα ανήλθε σε €802 εκατομμύρια (€113 εκατ. 1ο Τρίμηνο 2020), αντανακλώντας επίσης το λειτουργικό αποτέλεσμα. Το πρώτο τρίμηνο του 2020 επηρεάστηκε από σημαντικές απομειώσεις στις επενδύσεις και τις δαπάνες του Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου για την Covid-19.

Η κεφαλαιακή θέση ήταν εξαιρετικά σταθερή, με τον Δείκτη Φερεγγυότητας του Ομίλου στο 234%, επωφελούμενος από την άριστη παραγωγή κεφαλαίου και τις θετικές επιδόσεις της αγοράς

Ο CFO του Ομίλου, Cristiano Borean, δήλωσε: “Ο Όμιλος έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2021 με εξαιρετικές επιδόσεις σύμφωνα με τους στόχους του, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής «Generali 2021».

Ο Όμιλος παραμένει από τους πιο σταθερούς στον ασφαλιστικό τομέα, με εξαιρετική κεφαλαιακή θέση. Η επανεξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου Ζωής βρίσκεται σε εξέλιξη και μας επέτρεψε να διατηρήσουμε εξαιρετική κερδοφορία στο τρέχον περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Η Generali συνεχίζει να δημοσιεύει τον καλύτερο, λιγότερο ευμετάβλητο Δείκτη Combined Ratio, μεταξύ των ομολόγων της και έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων και σε άλλους τομείς. Η ισχυρή αύξηση του λειτουργικού αποτελέσματος και των καθαρών κερδών αποδεικνύει ότι ο Όμιλος συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά σε μακροοικονομικό πλαίσιο που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας.”

Mega Brokers
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121