
Μετά τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πιερ Μοσχοβισί άφησε ”παράθυρο” για τις συντάξεις το 2019. Συγκεκριμένα, χθες δήλωσε πως “οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται”. Ωστόσο οι δεσμεύσεις δεν είναι ανελαστικές” ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί για το θέμα της ελληνικής δέσμευσης περικοπών στις συντάξεις το 2019.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν θα επανεξεταστεί το μέτρο, είπε ότι “θα συζητήσουμε με την Ελλάδα πλέον, ως μία χώρα της Ευρωζώνης σε κανονικότητα, επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού της, το οποίο οφείλει να είναι ισορροπημένο και να τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους.
Ως εκ τούτου θα το συζητήσουμε στον καιρό του”. Προανήγγειλε ότι θα έρθει για ενδέκατη φορά στην Ελλάδα το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, όταν θα πρέπει να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της οριστικοποίησης του προϋπολογισμού του 2019. Τότε είπε “θα συζητάμε τα θέματα του προϋπολογισμού. Όπως είπα, πρέπει όλα να συζητούνται στον καιρό τους”.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 3 έως 7 Αυγούστου

ΥΠΕΚΑ: Συμπληρωματική σύνταξη μέσω του ν/σ για την επαγγελματική ασφάλιση

Τι ορίζει υπουργική απόφαση για την άδεια μητρότητας

Ν. Κεραμέως: Γρήγορες και εύκολες προσλήψεις μέσω κινητού τηλεφώνου

20 έως 24 Ιουλίου οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 6-10 Ιουλίου



















