Tsomokos

Παρέμβαση ΕΕΘ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για τους Ασφαλιστές

Την αλλαγή των ρυθμίσεων ώστε στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να μπορούν να συμπεριληφθούν και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Σε επιστολή του προς τον κ. Τζιτζικώστα τονίζει: Σύμφωνα με τον Οδηγό της Δράσης του ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» οι ασφαλιστικοί [...]

Sofos Insurance
Παρέμβαση ΕΕΘ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για τους Ασφαλιστές

Την αλλαγή των ρυθμίσεων ώστε στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να μπορούν να συμπεριληφθούν και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Σε επιστολή του προς τον κ. Τζιτζικώστα τονίζει:

Σύμφωνα με τον Οδηγό της Δράσης του ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές (ασφαλιστές) είναι μη επιλέξιμοι και δεν δικαιούνται να λάβουν την ενίσχυση που προβλέπεται στη σχετική πρόσκληση.

Σε συνέχεια της επιστολής με αριθ. πρωτ. 2844/22-9-2020 που αποστείλαμε και της απαντητικής επιστολής με αριθ. πρωτ. ΓΠΚΜ/2729/24-9-2020 που λάβαμε αναφορικά με τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι έπειτα από έρευνα που διενεργήσαμε διαπιστώσαμε ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενέταξε εσφαλμένα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (ασφαλιστές) στην κατηγορία ομάδας τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιριών.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι οι ΚΑΔ δραστηριότητας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συνάδουν με την επιλεξιμότητα των διαρθρωτικών ταμείων και να αποκλειστούν άδικα από τη Δράση του  ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία». 

Διαβάστε επίσης: Η ιδιαιτερότητα του ΚΑΔ Ασφαλιστών, η διαπραγμάτευση “behind the scenes” & το πράσινο φως από την DGComp 

 Ως εκ τούτου σας καλούμε, τόσο με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και με την ιδιότητα  του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε αφενός να αποκατασταθεί η αδικία που σημειώθηκε, αφετέρου να διαχωριστούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από τις κατηγορίες που ασκούν διαμεσολάβηση μέσω τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιριών.

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι: 

  • έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη Δράση του ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία», και
  • η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα έχει εντάξει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε ένα νέο, παρόμοιο με τη Δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19», χρηματοδοτικό πρόγραμμα,

αιτούμαστε: 

  • την άμεση προκήρυξη μιας αντίστοιχης – με την Περιφέρεια Αττικής – Δράσης, που θα συμπεριλάβει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μεταξύ των άλλων επαγγελμάτων, ενισχύοντας τους ουσιαστικά στην προσπάθεια για διασφάλιση της βιωσιμότητας τους, τη δυνατότητα συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στις διάφορες Δράσεις του ΠΕΠ Κ.Μ. 2014 – 2020,  καθώς και τις Δράσεις του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.
Designia
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121