
Την έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων μόνο με την υπογραφή του πελάτη, πλέον σε ηλεκτρονική μορφή, και όχι με προφορική εντολή, ζητούν στελέχη της αγοράς από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τα συμβόλαια αστικής ευθύνης οχημάτων, ώστε να εκλείψουν μία σειρά από προβλήματα που ανακύπτουν σε περιπτώσεις αποζημιώσεων.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Όπως μας εξηγούν παράγοντες του κλάδου, η καθ΄ υπαγόρευση εντολή του πελάτη για την ασφάλιση ενός οχήματος δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο. Η εντολή θεωρείται ισχυρή εφόσον μόνο καταχωρείται -και από τις δύο πλευρές- με την υποβολή ψηφιακής αίτησης ασφάλισης, που περιλαμβάνει και την υπογραφή του πελάτη.
Τα ίδια στελέχη διευκρινίζουν ότι, αν και ο νόμος επιβάλλει την έκδοση ψηφιακής εντολής, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες για την… οικονομία του χρόνου δίδεται εντολή ασφάλισης προφορικά, αφήνοντας πολλά «παράθυρα» ανοιχτά για αμφισβητήσεις εφόσον στο μεταξύ τεθεί ζήτημα αποζημίωσης.
Σημειώνεται ότι, η ηλεκτρονική αίτηση αφορά σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, ωστόσο τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στις ασφάλισης οχημάτων, κύρια χαρακτηριστικά των οποίων είναι το χαμηλό κόστος ασφάλισης, οι τακτικές ανανεώσεις (ανά τρίμηνο, εξάμηνο, έτος) και οι απλούστεροι όροι που προβλέπουν έναντι άλλων ασφαλιστικών συμβολαίων.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama







