Tsomokos

Πιο… κοντά στο Εγγυητικό οι ασφαλισμένοι του ομίλου Ασπίς

Ελπίδες για την άμεση ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής υπέρ των ασφαλισμένων στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο Ασπίς Πρόνοια τρέφει ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί του με τους  θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς και της πολιτείας. Του Πλάτωνα Τσούλου Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, στην εν λόγω συνάντηση, στην [...]

Sofos Insurance
Πιο… κοντά στο Εγγυητικό οι ασφαλισμένοι του ομίλου Ασπίς

Ελπίδες για την άμεση ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής υπέρ των ασφαλισμένων στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο Ασπίς Πρόνοια τρέφει ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί του με τους  θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς και της πολιτείας.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, στην εν λόγω συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ, Γεώργιος Πάσχας, καθώς και ανώτατα στελέχη του Εγγυητικού Κεφαλαίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπως και οι εκκαθαριστές των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, φάνηκε να αναγνωρίσθηκε η κρισιμότητα του θέματος.

Ειδικότερα, πηγές του ID αναφέρουν ότι, άνοιξε ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας για τους ασφαλισμένους του ομίλου, ώστε να αποζημιωθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δύο ασφαλιστικών εταιρειών, που σε κάθε περίπτωση θα απαιτήσει αρκετά χρόνια ακόμη.  Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε και η αποκατάσταση αδικιών, όπως τις χαρακτηρίζει ο Σύλλογος, που έχουν να κάνουν με τους κατόχους επενδυτικών προγραμμάτων και όσους δεν εγγράφηκαν στους πίνακες δικαιούχων, αφού οι εν λόγω ομάδες ασφαλισμένων τέθηκαν εκτός διαδικασιών αποζημίωσης. Γι΄ αυτούς, ωστόσο, δεν διαφάνηκε κάποιο πεδίο συμφωνίας με τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας και της αγοράς.

Σημειώνεται ότι έως τέλος του έτους εκτιμάται πως θα έχει κλείσει ο κύκλος πληρωμών από τους εκκαθαριστές της Commercial Value προς τους 23.409 δικαιούχους, οι οποίοι είναι να λαμβάνουν αποζημιώσεις που κυμαίνονται από το 50 έως το 80% των απαιτήσεών τους. Τα κεφάλαια που έχουν συγκεντρώσει οι εκκαθαριστές υπολογίζονται στα 90 εκατ. ευρώ, ενώ ενδιαφέρον να αποζημιωθούν έχουν εκδηλώσει περίπου 15.000 ασφαλισμένοι. Τα ποσά που αντιστοιχούν στους υπόλοιπους πρόκειται να κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όσο για την Ασπίς, τα κεφάλαια που συγκέντρωσαν οι εκκαθαριστές μέχρι τώρα και είναι προς διανομή υπολογίζονται στα 15 εκατ. ευρώ. Στον πίνακα δικαιούχων έχουν εγγραφεί 47.814 άτομα και εξ αυτών αιτήματα έχουν υποβάλλει περίπου 27.000. Αξίζει να τονιστεί ότι το 82% των απαιτήσεων είναι κάτω των 5.000 ευρώ ανά περίπτωση και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται αντιστοιχούν στο 5 έως 9% της αξίας επίσης ανά απαίτηση.

Orizon
Europi Insurance

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121