
Διορθωτικές κινήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν παρενέργειες στα χαρτοφυλάκια των ασφαλισμένων από την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, κάνουν όσες ασφαλιστικές εταιρείες υποστηρίζουν προγράμματα υγείας «κλειστού τύπου» ή αλλιώς προγράμματα τα οποία προβλέπουν την κάλυψη νοσηλειών σε συγκεκριμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
του Πλάτωνα Τσούλου
Αν και όπως σημειώνουν κύκλοι της αγοράς, τα όποια προβλήματα δημιουργεί σήμερα το ζήτημα των επιτάξεων είναι περιορισμένα, οι ασφαλιστικές εταιρείες προετοιμάζονται κυρίως για το ενδεχόμενο η έξαρση της πανδημίας να λάβει ανεξέλεγκτές διαστάσεις κι η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να διευρύνει το μέτρο των επιτάξεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες πρώτες διερευνητικές συζητήσεις ήδη γίνονται με τις ιδιωτικές κλινικές για το πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα εφόσον επιταχθούν περισσότερες δομές υγείας του ιδιωτικού τομέα.
Εναλλακτικές που προβλέπουν έκτακτες συνεργασίες ασφαλιστικών εταιρειών με άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια ή αναγκαστικές μετακινήσεις ασθενών σε κλινικές που δεν έχουν επιταχθεί, έχουν πέσει στο… τραπέζι.
«Οι συνθήκες είναι έκτακτες και, κυρίως, πρωτόγνωρες για την αγορά υγείας, όπως και για την ασφαλιστική αγορά και σε κάθε περίπτωση ο κλάδος θα πράξει τα δέοντα ώστε να καλύψει τους ασφαλισμένους στο μέτρο του δυνατού» αναφέρουν πηγές του ID, που προσθέτουν ότι σε αυτή τη φάση τα όποια πρόβλημα είναι απολύτως ελεγχόμενα.
Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη: Επιτάσσονται οι κλινικές Σαραφιανός & Euromedica
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εμβόλια Covid: 14.000 Βρετανοί ζητούν αποζημίωση για βλάβες

Πανεπιστημιακή έρευνα: Η μη φυσική μετάδοση του covid προκύπτει ως ιδιαίτερα αληθοφανές σενάριο

Γρίπη και COVID-19: Ταυτόχρονη ανίχνευση από την Affidea

Έστω και τώρα να εμβολιαστούν οι ευπαθείς για τη γρίπη και τον κορωνοϊό

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν είχαν κάνει εμβόλιο covid







