
Προοτροπή προς όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – ΕΠΥ & μη – να συμμετέχουν στο σύστημα φιλικού διακανονισμού, έκανε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Δημήτρης Μαζαράκης.
του Νίκου Μωράκη
Ο Πρόεδρος της Ένωσης, επικαλούμενος την αμεσότητα και άριστη εξυπηρέτηση που παρέχει το σύστημα φιλικού διακανονισμού στα 18 χρόνια λειτουργίας του, προσκαλεί όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες – πέραν των 26 που είναι μέλη έως σήμερα – να συμμετέχουν στο εν λόγω σύστημα διευρύνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του.
Διαβάστε επίσης: 113,3 εκατ ευρώ αποζημιώσεις καταβλήθηκαν μέσω ΣΑΠ το 2017
Ο κ. Μαζαράκης δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνένετυξη τύπου:
“18 χρόνια μετά, πιστεύω είναι αυτονόητο ότι ο φιλικός διακανονισμός θα πρέπει να διευρυνθεί. Σήμερα, έχουμε 26 μέλη στο φιλικό διακανονισμό. Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή, ξεκινήσαμε έναν διάλογο με τις ΕΠΥ μέσα από τον οποίο 6 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν. Έξι ΕΠΥ με έναν στόλο περίπου 530.000 αυτοκίνητα από τα 650.000 που έχουν ασφαλιστεί σε εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς και οι υπόλοιπες εταιρείες θα ακολουθήσουν.”
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
Νέο ΔΣ του συλλόγου "Ισχύς" με πρόεδρο τη Β. Μουτάφη
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ασφαλιστική απάτη: Πολιτική εστιασμένη στην πρόληψη

ΣΕΜΑ: «Tο “μαζί” σήμερα έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ»

Η πρόληψη παράγοντας διατήρησης της βιωσιμότητας

Στα 3,25 δισ. ευρώ η παραγωγή το α' 6μηνο του 2026 με «οδηγό» τις ασφαλίσεις Ζωής

H απάτη εξελίσσεται ταχύτερα από τα παραδοσιακά εργαλεία ελέγχου

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενώνουν δυνάμεις κατά της ασφαλιστικής απάτης

Αύξηση 18,9% στο πλήθος των συμβολαίων για τεχνικές ασφαλίσεις


















