Tsomokos

Πρόταση του υπουργείου Μεταφορών να παγώσουν τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

Πρόταση να δοθεί εξάμηνη παράταση στα ανασφάλιστα οχήματα ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη που εντοπίζονται στο σύστημα εντοπισμού τους και τα διαφορετικά στοιχεία στις βάσεις των τριών αρχείων που διασταυρώνονται έχει καταθέσει ο Νίκος Μαυραγάνης, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών. Όπως φαίνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών οδεύει προς το πάγωμα των προστίμων που [...]

Groupama
Πρόταση του υπουργείου Μεταφορών να παγώσουν τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

Πρόταση να δοθεί εξάμηνη παράταση στα ανασφάλιστα οχήματα ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη που εντοπίζονται στο σύστημα εντοπισμού τους και τα διαφορετικά στοιχεία στις βάσεις των τριών αρχείων που διασταυρώνονται έχει καταθέσει ο Νίκος Μαυραγάνης, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών οδεύει προς το πάγωμα των προστίμων που έχουν επιβληθεί για να αντιμετωπιστεί το αλαλούμ με όσους έχουν λάβει πρόστιμο χωρίς να πρέπει αλλά και δίνοντας στην ουσία μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους πιάστηκαν ανασφάλιστοι.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί κάτοχοι οχημάτων οι οποίοι είχαν καταβάλλει τα ασφάλιστρα τους είτε στις 6 Ιουνίου είτε μία μέρα νωρίτερα και στο έλεγχο της 6/6/2017 επειδή δεν είχαν προλάβει να φανούν τα χρήματα στους λογαριασμούς πληρωμής, εμφανίζονταν λανθασμένα ως ανασφάλιστα τα οχήματα. “Από την πλευρά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένες λίστες με τους ασφαλισμένους τους” πρόσθεσε.

Γενικά προβλήματα έχουν εμφανιστεί με κατοχους οχημάτων οι οποίοι:

  • έχουν δηλώσει κλοπή του αυτοκινήτου ή της μηχανής τους και το σύστημα τους εμφανίζει ανασφάλιστους
  • είναι ασφαλισμένοι αλλά το ασφαλιστήριο τους έβγαινε στις 6/6 και δεν πρόλαβε να γίνει η ανανέωση στο σύστημα ή να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμόύς
  • έχουν αφήσει σε εκθέσεις αυτοκινήτων τα οχήματά τους για να πουληθούν αλλά έχουν κρατήσει την κυριότητα

Μεγάλα πρόστιμα, δεκάδων χιλιάδων ευρώ, βρίσκουν στους λογαριασμούς τους στο taxis οι έμποροι οχημάτων, καθώς τα οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους και έχουν περάσει στην κυριότητά τους είναι ανασφάλιστα. Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί ο Ε. Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων είπε πως “δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο να υποχρεώνονται οι έμποροι να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματά τους, που είναι εμπόρευμα και δεν μετακινούνται. Εάν χρειαστεί να μετακινηθούν χρησιμοποιείται η δοκιμαστική πινακίδα. Με βάση τη νέα λογική ή θα έπρεπε να έχουμε ασφαλισμένα τα οχήματά μας ή να χάσουμε αμέτρητες εργατοώρες σε ΔΟΥ για να καταθέτουμε πινακίδες ”.

Mega Brokers
Metropolitan

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121