
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έρευνας του Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε σχέση με τη γνώμη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση.
Για την ακρίβεια, πάνω από τους μισούς δεν ..έχει γνώμη, καθώς δηλώνει πως δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται. Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει πως “όσον αφορά τις σοβαρές αλλαγές που επήλθαν στην αγορά εργασίας “για το νέο ασφαλιστικό, το 17,6% των επιχειρήσεων αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις νέες ρυθμίσεις έναντι του 20,4% που το αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά (Γράφημα 27)” και πως “η πλειονότητα των επιχειρήσεων (55,6%) δεν γνωρίζει τις αλλαγές που επέρχονται στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης”.
Σύμφωνα με το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, “το εύρημα αυτό καταδεικνύει την ελλειμματική διαβούλευση (ποιοτικά και χρονικά) που γίνεται για τόσο σοβαρά ζητήματα και αρκετές φορές οδηγεί τις επιχειρήσεις σε μη συμμόρφωση λόγω άγνοιας”.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 9/4

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 23 – 27 Μαρτίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 5-9 Ιανουαρίου

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 1 έως 5 Δεκεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση άνω των 10 εκατομμυρίων καρτελών ενσήμων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 13 – 17 Οκτωβρίου







