
Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε χθες στο MEGA πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου πάνω από 1 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το εφάπαξ βοήθημα ύψους 200 με 300 ευρώ.
“Το 2022 είχαμε οικονομική μεγέθυνση υψηλότερη από ότι περιμέναμε, είχαμε πτώση ανεργίας, περισσότερους απασχολούμενους, περισσότερα έσοδα στον ΕΦΚΑ και μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αυτά μας επέτρεψαν να δώσουμε το εφάπαξ βοήθημα αυτή την περίοδο”, δήλωσε και συμπλήρωσε πως εάν συντρέχουν οι ίδιες συνθήκες και φέτος η κυβέρνηση θα εξετάσει το ζήτημα.
“Τα πρώτα σημάδια που έχουμε από το πρώτο τρίμηνο του 2023 δείχνουν ότι τελικά το ποσοστό της οικονομικής μεγέθυνσης που θα έχουμε θα είναι υψηλότερο από αυτό που είχε καταγραφεί στον προϋπολογισμό, το οποίο σημαίνει ότι πράγματι θα έχουμε μία πραγματικά καλή αύξηση στις συντάξεις στο τέλος της χρονιάς”, συμπλήρωσε.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 3 έως 7 Αυγούστου

ΥΠΕΚΑ: Συμπληρωματική σύνταξη μέσω του ν/σ για την επαγγελματική ασφάλιση

Τι ορίζει υπουργική απόφαση για την άδεια μητρότητας

Ν. Κεραμέως: Γρήγορες και εύκολες προσλήψεις μέσω κινητού τηλεφώνου

20 έως 24 Ιουλίου οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 6-10 Ιουλίου

Καταργείται η περικοπή συντάξεων χηρείας του νόμου Κατρούγκαλου


















