
H CEA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλισης), η οποία εκπροσωπεί τις Ευρωπαϊκές Ασφαλιστικές Εταιρείες, έχει οργανώσει μια σειρά από συναντήσεις με τις Εταιρείες μέλη της προκειμένου να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην τελική σχετική Μελέτη-Εισήγηση της CEA, που την ονομάζει QIS5. Οι τελικές ρυθμίσεις του Solvency II, όπως είναι γνωστό, δεν έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο, τα εισηγητικά σχέδια των μελών της επιτροπής του Solvency II, περιλαμβάνουν ορισμένες προδιαγραφές, οι οποίες, από πολλές Εταιρείες θεωρούνται αν μη τι άλλο, υπερβολικές!
Η κρίσιμη ημερομηνία της Ημερίδας της CEA, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι Ασφαλιστικές που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι τον άλλο μήνα, 12 Οκτωβρίου, 2010. Όχι πώς οι Ελληνικές Εταιρείες θα παίξουν κανένα ρόλο στην τελική διαμόρφωση των ρυθμίσεων του Solvency II, γιατί ορισμένοι Έλληνες Ασφαλιστές φρόντισαν να δυσφημίσουν τον κλάδο όσο μπορούσαν χειρότερα, οι μεγάλες ευρωπαϊκές είναι σίγουρο ότι θα έχουν το πάνω χέρι, αλλά, θα πρέπει να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας, τουλάχιστον, όσοι έχουν τις βάσεις και τις προϋποθέσεις να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Solvency II.
Το ευχάριστο είναι ότι όλες οι προοπτικές του κλάδου των Ασφαλειών μετά το 2012, φαίνονται υποσχόμενες γιατί θα ξεκαθαρίσει η Αγορά από τους ερασιτέχνες Ασφαλιστές και φυσικά και από τους συνεργαζόμενους με αυτούς διαμεσολαβούντες, ώστε οι Εταιρείες που θα μείνουν, να μπορούν να βελτιώσουν τόσο τις παρεχόμενες Ασφαλιστικές Υπηρεσίες τους προς το κοινό, όσο και να αρχίσουν σιγά-σιγά να χτίζουν την αρνητική εικόνα του κλάδου, η οποία για πρώτη φορά στην Ιστορία της έπεσε τόσο χαμηλά.
Οι Έντιμοι και Υπεύθυνοι Επαγγελματίες, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ


















