Tsomokos

Στην ενέργεια «Το δάσος μας» με τη φύτευση 70.000 δέντρων συμμετέχει η MAXIMA

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και η «ΜΑΧΙΜΑ INSURANCE Α.Ε.», αναλαμβάνοντας την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης δάσους της Αττικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά. Το πρόγραμμα «Το δάσος μας» στοχεύει στην αποκατάσταση του χαμένου δάσους αλλά με βιώσιμο τρόπο και κυρίως εξασφαλίζοντας επαγγελματική φροντίδα  για τις εκτάσεις που αναδασώνονται για περίοδο δύο ετών. [...]

Groupama
Στην ενέργεια «Το δάσος μας» με τη φύτευση 70.000 δέντρων συμμετέχει η MAXIMA

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και η «ΜΑΧΙΜΑ INSURANCE Α.Ε.», αναλαμβάνοντας την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης δάσους της Αττικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά.

Το πρόγραμμα «Το δάσος μας» στοχεύει στην αποκατάσταση του χαμένου δάσους αλλά με βιώσιμο τρόπο και κυρίως εξασφαλίζοντας επαγγελματική φροντίδα  για τις εκτάσεις που αναδασώνονται για περίοδο δύο ετών.

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι ανωτέρω εταιρείες, ορίζονται ανάδοχοι για την υλοποίηση έργων αναδάσωσης 490 καμένων στρεμμάτων, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και 516 καμένων στρεμμάτων, στην περιοχή της Πεντέλης. Πρόκειται για έκταση συνολικής επιφάνειας 1.000 στρεμμάτων, στα οποία θα φυτευτούν συνολικά, περί τα 70.000 δέντρα για τη στήριξη του δασικού οικοσυστήματος των περιοχών αυτών, σύμφωνα με την από 26/10/2022 Α.Π : ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/111254/3937 πράξη ορισμού αναδόχου αναδάσωσης.

Η μελέτη αναδάσωσης, ενδεικτικά προτείνει δένδρα με μικρές υδατικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις που να συνάδουν με τις συγκεκριμένες βιοκλιματικές συνθήκες και θα λειτουργούν αποτρεπτικά στην επέκταση μιας μελλοντικής πυρκαγιάς, όπως Δρυς (Βελανιδιά-Αριά), Χαρουπιά, Κουτσουπιά, Χαλέπιος Πεύκη, Κυπαρίσσι (πλαγιόκλαδο, ορθόκλαδο), Δάφνη Απόλλωνος, Πικροδάφνη, Μυδική, Μυρτιά, Αγριελιά.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και η «Maxima Insurance» αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο για την επίτευξη συνεργειών και τη στήριξη της ανωτέρω δράσης. Απώτερος στόχος είναι η αναδάσωση ακόμη περισσότερων εκτάσεων που έχουν καεί. Η ανάγκη προώθησης προγραμμάτων στον τομέα του περιβάλλοντος που αφορούν φυτοτεχνικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα σε δασικές εκτάσεις που επλήγησαν πρόσφατα από πυρκαγιές, είναι επιτακτική.

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να υιοθετήσουν τμήμα από τις καμένες εκτάσεις προς αναδάσωση μπορούν να απευθυνθούν για λεπτομέρειες στο [email protected] και στο 2130230137.

H Deloitte Greece σύμμαχος με την Maxima Insurance για καλό σκοπό

interasco
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121