
Εδώ και 10 χρόνια, η Σύμπλευση οργώνει τα πελάγη κι επισκέπτεται τα νησιά του Αιγαίου παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε κατοίκους που δεν έχουν δίπλα τους οργανωμένα ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία. Η ομάδα των εθελοντών περιλαμβάνει γιατρούς πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίες είναι ανύπαρκτες στα μικρά κι απομακρυσμένα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με συνέπεια η απόβαση της Σύμπλευσης στο λιμάνι των νησιών να ισοδυναμεί με μεγάλη γιορτή για τους κατοίκους.
Γιορτή που στήνεται στον ντόκο με χορό, τραγούδια, τοπικά καλούδια, ψημένη ρακή, δίπλες, παστέλια, καπνογόνα, φωτοβολίδες και τα παιδιά να δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό, με λουλούδια και ζωγραφισμένα πανό, προσφέροντας στους θαλασσόλυκους την πιο ζεστή αγκαλιά στον κόσμο.
Στο επετειακό διάπλου των 10 χρόνων, η Σύμπλευση επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Χάλκη, και έκανε επίσης απόβαση στα λιμάνια της Σικίνου, της Τήλου, της Δονούσας, της Νισύρου, της Ψερίμου και της Τελένδου. Τα δύο τελευταία νησάκια, κουκίδες του χάρτη, κοντά στην Τουρκία αποτελούν ξεχασμένους παραδείσους του Αιγαίου, που οι περισσότεροι γνωρίζουμε από εικόνες του Αυγούστου, όταν οι σμαραγδένιες παραλίες τους κατακλύζονται από κόσμο. Όμως το να ζεις σε ένα μακρινό ή και ακριτικό νησί δεν είναι καθόλου έτσι! Η ζωή στους βράχους του Αιγαίου δεν είναι εύκολη ειδικά πριν ανάψουν και όταν σβήσουν τα φώτα της θερινής σεζόν. Τα νησιά αυτά έχουν μόνο ένα περιφερειακό ιατρείο ή μικρό κέντρο υγείας και όταν έρχονται εκεί καρδιολόγοι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι πνευμονολόγοι, ΩΡΛ, γυναικολόγοι, ορθοπεδικοί, εργαστηριακοί γιατροί και κτηνίατροι, το νησί έχει κάθε λόγο να γιορτάζει.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές από το ΕΕΑ

Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός

Εθελοντική αιμοδοσία της MEGA BROKERS: Μια πράξη προσφοράς και ζωής

Allianz – Plus2Feet: Ελπίδα και κίνηση σε ζώα με αναπηρία

Η EUROINS Ελλάδος στο πλευρό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

20 χρόνια η Allianz δίπλα στο Παραολυμπιακό Κίνημα

Ξεπερνούν τους 30.000 οι δρομείς στον 14ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας με Μέγα Χορηγό την ERGO








