
Πολλά ασφαλιστήρια υγείας προβλέπουν για τους ασφαλισμένους τους επίδομα μη χρήσης.
Πρόκειται για ποσό το οποίο καταβάλλεται στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος νοσηλευτεί σε δημόσιο θεραπευτήριο και όχι σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Η εν λόγω κάλυψη είναι μία από τις συνήθεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, ωστόσο στην πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών υπάρχουν διαφοροποιήσεις και εξαιρέσεις.
Στην περίπτωση των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται δεν υπάρχει η επιλογή για το αν θα κάνουν τη θεραπεία τους και τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, καθώς η διαχείριση του ιού γίνεται από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Με δεδομένο ότι όλοι οι ασθενείς κατευθύνονται σε δημόσιες δομές υγείας υπάρχουν δύο πιθανές εκδοχές: α) η ασφαλιστική εταιρεία στο συμβόλαιο που έχει συναφθεί στο “επίδομα μη χρήσης” να μην εξαιρεί την πανδημία ή ασφαλιστικές που ενώ είχαν την εν λόγω εξαίρεση να την έχουν άρει και β) ασφαλιστικές που εξαιρούν την πανδημία και δεν καταβάλλουν αποζημιώσεις.
Στην Ελλάδα αρκετές εταιρείες καταβάλλουν το επίδομα, το οποίο είναι ημερήσιο και ανέρχεται σε περίπου 100 με 150 ευρώ ανά μέρα νοσηλείας. Αυτό σημαίνει ότι για έναν άνθρωπο που νοσηλεύεται μία εβδομάδα η αποζημίωση μπορεί να ανέρχεται από 700 έως 1050 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, για την αποζημίωσή τους είναι τα χαρτιά της νοσηλείας του νοσοκομείου.
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.





















