
Κλείνει -νομικά τουλάχιστον- ο “κύκλος” των αναδρομικών μετά τη χθεσινή δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.
Σύμφωνα με αυτή, δεν δικαιούνται οι συνταξιούχοι αναδρομικά πέρα από εκείνα που ήδη δόθηκαν στους συνταξιούχους για το 11μηνο 2015-1016, το καλοκαίρι του 2020 με βάση προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ.
Προηγούμενα το ΣτΕ είχε δικαιώσει τους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή των περικοπών σε κύριες συντάξεις, τις επικουρικές και τα δώρα κατά την περίοδο 2011-12 για το 11μηνο μεταξύ Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε τότε την επιστροφή των περικοπών μόνο των περικοπών στις κύριες συντάξεις (για το παραπάνω 11μηνο), αλλά σε όλους τους συνταξιούχους, δηλαδή όχι μόνο σε εκείνους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Με βάση την τελευταία απόφαση του ΣτΕ (2022), ανοίγει ο δρόμος για καταβολή αναδρομικών για όσους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη έως 31 Ιουλίου 2020. Τα αναδρομικά αυτά αφορούν στην επιστροφή των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα τους για το 11μηνο μεταξύ Ιουνίου 2015 – Μαίου 2016. Έτσι αποκλείονται -νομικά τουλάχιστον – όσοι δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Επίσης το ΣτΕ δίδει δυνατότητα σε χαμηλοσυνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων κάτω από 1.000 ευρώ το 2012 και έτσι εξαιρέθηκαν από την πληρωμή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων τον Οκτώβριο του 2020 να διατηρήσουν τις αξιώσεις τους
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Υπουργείο Εργασίας: Νέο σχέδιο νόμου για την ισότητα αμοιβών

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 25 έως 29 Μαΐου

Τι πληρώνουν ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ 18-22 Μαΐου

Η αύξηση μισθών μέσω συλλογικών συμβάσεων ανάχωμα στην ακρίβεια

Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση για μειωμένο ωράριο εργασίας

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 9/4

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 23 – 27 Μαρτίου
















