
"Ανοίγει" σήμερα τις πύλες της η διεθνής συνάντηση της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς στην Ύδρα, που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και που θα συγκεντρώσει στελέχη του κλάδου από όλο τον κόσμο. Στην ατζέντα του συνεδρίου είναι η γεωπολιτική αστάθεια, οι φυσικές καταστροφές, οι πληθωριστικές πιέσεις, οι νέες κανονιστικές απαιτήσεις και η ανάγκη ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των αγορών, που δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον για ασφαλιστές και αντασφαλιστές.
Στην ιστορική Ύδρα, κορυφαία στελέχη της ελληνικής και διεθνούς αγοράς θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις στρατηγικές προκλήσεις της επόμενης ημέρας, τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου αλλά και τον ρόλο της ασφάλισης ως βασικού πυλώνα οικονομικής σταθερότητας.
Η κεντρική διεθνής θεματική της διοργάνωσης έχει τίτλο «Insurance & Reinsurance at a Turning Point: Strategy and Resilience» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο William Vidonja, επικεφαλής του τομέα Conduct of Business της Insurance Europe, δίνοντας τον ευρωπαϊκό τόνο στη συζήτηση γύρω από τη στρατηγική και την ανθεκτικότητα της ασφαλιστικής αγοράς.
Την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Οι ομιλητές της διεθνούς θεματικής
Στη συζήτηση συμμετέχουν κορυφαία στελέχη από διεθνείς ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς οργανισμούς:
Mario Baotic, επικεφαλής International Growth Markets της Howden Re, με εξειδίκευση στις αναπτυσσόμενες αγορές αντασφάλισης και στη διαχείριση κινδύνων μεγάλης κλίμακας.
Marco Dalle Vacche, γενικός διευθυντής του MEDI cluster της AIG, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τη μεταβολή των ασφαλιστικών κινδύνων στη Μεσόγειο.
Diana Santin από τη Lloyd's Europe, με πιθανή έμφαση στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αλλαγές και στις νέες απαιτήσεις συμμόρφωσης.
Alfonso Valera, διευθύνων σύμβουλος International Reinsurance Solutions της Aon, ο οποίος θα αναλύσει τις διεθνείς τάσεις στην αντασφάλιση και τα νέα μοντέλα προστασίας κινδύνων.
Η συγκεκριμένη ενότητα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι αντασφαλιστικές αγορές διεθνώς επαναξιολογούν το κόστος κινδύνου μετά τις μεγάλες φυσικές καταστροφές και τις αυξανόμενες απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας.
Η ελληνική ασφαλιστική αγορά στο μικροσκόπιο
Την Παρασκευή 22 Μαΐου, η διοργάνωση στρέφει το ενδιαφέρον της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, μέσα από το πάνελ με τίτλο «Greek insurance market – Leadership Discussion».
Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η Ελίνα Παπασπυροπούλου, γενική διευθύντρια της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Στο πάνελ συμμετέχουν τρεις επικεφαλής κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών της ελληνικής αγοράς:
Δημήτρης Μαζαράκης, CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής
Ερρίκος Μοάτσος, CEO της ERGO Hellas
Παύλος Κασκαρέλης, CEO της Υδρογείου
Networking υψηλού επιπέδου
Πέρα από τις θεματικές συζητήσεις, η διοργάνωση της Ύδρας λειτουργεί παραδοσιακά και ως σημείο συνάντησης κορυφαίων στελεχών της αγοράς, brokers, αντασφαλιστών και underwriting agencies από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Networking events θα φιλοξενηθούν από τις εταιρείες:
EUROLIFE FFH
AON GREECE
HOWDEN
GUY CARPENTER S.A.
Karavias Underwriting Agency
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

450 στελέχη στο Insurance & Reinsurance Meeting στην Ύδρα

Ο Α. Σαρρηγεωργίου στο 16th International Insurance Conference

Consolidation game: Ποιοι κυριαρχούν στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)

Τα πρόσωπα της χρονιάς της Ασφαλιστικής Αγοράς.

FMIA22: Στο Μέγαρο Μουσικής η απονομή των βραβείων στους νικητές

Ο Δ. Μαζαράκης, αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ στο NatCat Summit
















