Το 86% των Επικεφαλής των Ασφαλιστικών Εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδιάζουν αύξηση των επενδύσεων στην Τεχνολογία κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο από τους υπόλοιπους 19 εμπορικούς κλάδους που περιλαμβάνονται σε νέα έκθεση της PwC. Οι “Επικοινωνίες” είναι ο μόνος από τους υπόλοιπους κλάδους στον οποίο περισσότερο από το 80% των CEO σχεδιάζουν αύξηση της χρηματοδότησης για την Τεχνολογία. Η έκθεση “Coming to Grips with Market Transformation” της PwC στην οποία συμμετείχαν 92 CEOs Ασφαλιστικών Εταιρειών από 39 χώρες, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας που περιλαμβάνει 1.330 Διευθύνοντες Συμβούλους, που αντιπροσωπεύουν μια σειρά από κλάδους σε 68 χώρες.
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Ασφαλιστικής αγοράς, ενώ, σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αισιόδοξοι για αύξηση των εσόδων κατά το επόμενο έτος, αναμένουν νέες προκλήσεις και διαφοροποίηση στις καταναλωτικές δαπάνες σχετικά με τα Ασφαλιστικά Προϊόντα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την PwC. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι Ασφαλιστικές θα αυξήσουν τις επενδυτικές τους δαπάνες όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών, τη νέα τεχνολογία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Η PwC αναφέρει, ότι αυτό το υψηλό ποσοστό, αντανακλά πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία για τις ασφαλιστικές εταιρείες, με την απαραίτητη γνώση και ευελιξία λειτουργιών που απαιτούνται στα πλαίσια μιας πελατοκεντρικής στρατηγικής, η οποία προσβλέπει στην προσέλκυση νέων πελατών, περιλαμβάνοντας ανταγωνιστικές κινήσεις, ενίσχυση της κατανόησης των κινδύνων, καθώς και των χαρακτηριστικών των πελατών. “Παραδόξως, όμως, οι περισσότεροι CEOs λένε ότι δεν ανησυχούν για την ταχύτητα των τεχνολογικών αλλαγών ή την απειλή από τους νεοεισερχόμενους στην αγορά”, αναφέρει η έκθεση. “Επιπλέον, λίγες ασφαλιστικές εταιρείες είναι εξοικειωμένες με τη χρήση νέων πηγών δεδομένων και αναλυτικών τεχνικών για να διαμορφώσουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις τους», καταλήγει η έκθεση.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Η απάτη των deepfakes : Πώς να προστατευτείτε (video)
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός


















