
Το Research.com, που αποτελεί μια κορυφαία ακαδημαϊκή πλατφόρμα για ερευνητές, μόλις ολοκλήρωσε τη δημοσίευση των κατατάξεων των καλύτερων επιστημόνων και πανεπιστημίων του 2023 σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους βασικά επιστημονικά αντικείμενα.
Το Research.com βασίζεται σε εγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να παράγει μια ευρεία γκάμα κατατάξεων για την ερευνητική κοινότητα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Συνδυάζει διάφορες πηγές δεδομένων που διασταυρώνονται μεταξύ τους, ακολουθούμενες από αυστηρό έλεγχο και επαλήθευση, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα και η αξιοπιστία των κατατάξεων.
Για την κατάταξη των κορυφαίων επιστημόνων, τα κριτήρια εισαγωγής για τους ερευνητές προς εξέταση βασίζονται στο Discipline H-index (D-Index) τους, το ποσοστό των συνεισφορών τους σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο, καθώς και στα βραβεία και τις επιτυχίες τους σε συγκεκριμένους τομείς.
Το D-Index χρησιμοποιείται για να κατατάσσονται οι ερευνητές με φθίνουσα σειρά, σε συνδυασμό με το συνολικό αριθμό των αναφορών.
Το H-Index είναι ένα ενδεικτικό μέτρο που αντικατοπτρίζει τον αριθμό των σημαντικών δημοσιεύσεων που έχουν συγγράψει οι επιστήμονες. Υπολογίζεται ως ο αριθμός h των δημοσιεύσεων που έχουν λάβει τουλάχιστον h αναφορές. Το H-Index και τα δεδομένα αναφορών λαμβάνονται από διάφορες πηγές. Το D-Index υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις δημοσιεύσεις και τις αναφορές που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό γνωστικό αντικείμενο.
Στο γνωστικό αντικείμενο Business and Management, πρώτος στην Ελλάδα κατατάσσεται ο Καθηγητής-Ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης από το Πολυτεχνείο Κρήτης με D-index 65 , ακολουθούμενος στη δεύτερη θέση από τον Καθηγητή Μιχάλη Δούμπο με D-index 53 και τον Καθηγητή Ευάγγελο Γρηγορούδη με D-index 32 στην έκτη θέση.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο Πισσαρίδη και η «τύχη» της ιδιωτικής ασφάλισης

Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub

NN Hellas: 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ

To μεγάλο κόστος της κλιματικής κρίσης

Μ. Θεοδωράκης – Μ. Χατζηδάκις και η απόδοση χρήσης ενός ανεκτίμητου κεφαλαίου του σύγχρονου πολιτισμού μας

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025-2026

















