ERGO

Τρία νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου – το ένα στην Ηλιούπολη

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1500 έχουν προσβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια Τρία νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την εβδομάδα που πέρασε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα δύο, εντοπίστηκαν και πάλι στην περιοχή των Μεγάρων όπου πρωτοεμφανίστηκε η νόσος, όμως το τρίτο εντοπίστηκε [...]

AllSafe
Τρία νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου – το ένα στην Ηλιούπολη

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1500 έχουν προσβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια Τρία νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την εβδομάδα που πέρασε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα δύο, εντοπίστηκαν και πάλι στην περιοχή των Μεγάρων όπου πρωτοεμφανίστηκε η νόσος, όμως το τρίτο εντοπίστηκε στην Ηλιούπολη Αττικής, σημείο που αποτελεί “νέα επηρεαζόμενη περιοχή” κατά τους ειδικούς του Κέντρου.

Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κρούσμα της λοίμωξης που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα κουνουπιού μολυσμένου με τον ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ηλιούπολη Αττικής. Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη τα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί και επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, αφορούσαν τις περιοχές των Μεγάρων, της Τανάγρας Βοιωτίας και της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης. Από τα 12 κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, τα 8 έχουν εμφανιστεί στα Μέγαρα και από ένα στις υπόλοιπες περιοχές. Από τους 12 ασθενείς, οι 11 εμφάνισαν συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και ο 12ος εκδήλωσε πυρετό. Ένας δεν χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ δύο παραμένουν ακόμη νοσηλευόμενοι σε θάλαμο. Εξιτήριο έχουν πάρει 9 ασθενείς.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με μελέτες, για κάθε κρούσμα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου που εμφανίζεται με σοβαρές εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία παράλυση, αντιστοιχούν στην κοινότητα περίπου 140 άτομα που έχουν μολυνθεί και είτε δεν έχουν νοσήσει, είτε έχουν ήπια συμπτώματα όπως πυρετός. Αυτό σημαίνει ότι στα 11 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα με προσβολή του ΚΝΣ, αντιστοιχούν 1.540 άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με ή χωρίς συμπτώματα. Έτσι, οι συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζουν την ανάγκη πρόληψης από τσιμπήματα κουνουπιών, με τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας, όπως η χρήση αντικουνουπικών, αποστράγγιση νερών που λιμνάζουν στις αυλές και τους κήπους, η προστασία με κουνουπιέρες κλπ.

Πηγή: Healthmag.gr

Orizon
Minetta

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121