Με το πρότυπο της Proton θα πορευθεί το ΤΤ μετά την αποτυχία προσέλκυσης ενδιαφέροντος από Συστημικές Τράπεζες, αλλά προς… το παρόν. Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας εξηγούσε ότι στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ενδιαφέρον και «δεν αποκλείεται να δοκιμάσουμε ξανά»…Την προηγούμενη Παρασκευή, δεν κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – όπως άλλωστε αναμενόταν – οι τράπεζες που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές, δηλαδή η Εθνική, η Αlpha Bank,η Eurobank και η Attica Bank. Ετσι, ο μόνος δρόμος που απομένει είναι να ακολουθήσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Proton bank, δηλαδή θα «σπάσει» σε καλή και κακή τράπεζα και το καλό κομμάτι περνά στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται. Θα πρέπει να κοινοποιηθεί το στρατηγικό σχέδιο διαχωρισμού και ανάπτυξης της «καλής» τράπεζας αφού προηγουμένως λάβει το «ΟΚ» της τρόικας η οποία επιθυμούσε την απορρόφησή του από Συστημική Τράπεζα (αποτελεί μάλιστα μνημονιακό όρο). Η διαδικασία θα γίνει από τη Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Δεν αποκλείεται όταν ολοκληρωθεί το σπάσιμο να έρθουν και οι μνηστήρες» ανέφερε τραπεζικός παράγοντας εξηγώντας ότι ο πιο μεγάλος κίνδυνος ήταν μήπως αποκαλυφθούν «σκελετοί» στα δάνεια. Επίσης φόβο προκαλούσε και το πολύ «βαρύ» μισθλογικό βάρος.
Προς το παρόν η Εθνική θα «τρέξει» την απορρόφηση της Eurobank στην οποία και αφοσιώνεται. Μετά τη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου την Παρασκευή, τρέχει ήδη η περίοδος πέντε εβδομάδων για την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς. Το περιθώριο λήγει στις 15 Φεβρουαρίου και 2 εργάσιμες ημέρες μετά θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης.
Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου. Η πρόταση προβλέπει σχέση ανταλλαγής 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Η απάτη των deepfakes : Πώς να προστατευτείτε (video)
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνεται το όριο συναλλαγών που εγκρίνουν οι τράπεζες

Το απόλυτο κραχ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Η λίστα με τις τράπεζες που θα ανοίξουν για τους συνταξιούχους

Συνάντηση Δραγασάκη – Τραπεζιτών για ρευστότητα, «κόκκινα» δάνεια

Οι Αλλαγές στις Τράπεζες 2008 – 2014 και η Ασφαλιστική Αγορά

Επίσκεψη στο Ε. Ε. Α Γερμανικής Επιχειρηματικής Αποστολής στον Τομέα της Ενέργειας

Τα 3 θέματα της ατζέντας των τραπεζών


















