(Από την ημερήσια έκδοση της Ιντερσαλόνικα): Τη στιγμή που τα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας της Γαλλικής Υπηρεσίας Υγιεινής των Τροφίμων δηλώνουν πως τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, το νέο ντοκιμαντέρ της Μαρί-Μονίκ Ρομπίν δημοσιεύει νέα στοιχεία για τον αναξιόπιστο χαρακτήρα των εν λόγω «επιστημονικών» ερευνών. Με το νέο της ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται Μονσάντο, μια επιχείρηση που θέλει το καλό σας», η κ.Ρομπίν προκαλεί στo κοινό πραγματική ανατριχίλα!
Στο ντοκιμαντέρ αυτό, η κ.Ρομπίν αποκαλύπτει στοιχεία που φανερώνουν ότι η πίεση που δέχεται η επιστημονική κοινότητα από το λόμπι των εταιρειών παραγωγής μεταλλαγμένων τροφίμων είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι έρευνες καταλήγουν να μη διενεργούνται ποτέ με αντικειμενικότητα. Έτσι, τα αποτελέσματά τους δεν είναι ούτε ακριβή, ούτε αξιόπιστα. Εν ολίγοις, η κατάσταση θυμίζει σχεδόν εξ ολοκλήρου την ταινία «Έριν Μπρόκοβιτς», χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει η Τζούλια Ρόμπερτς για να «σώσει» την κατάσταση και να αποτρέψει τη βλάβη της υγείας των ανθρώπων!
Στο χώρο των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων κυριαρχεί η εταιρεία Μονσάντο. Ωστόσο, τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα δεν είναι το μόνο «μελανό σημείο» της εν λόγω εταιρείας. Από τη στιγμή της ίδρυσής της, το 1901, η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να παράγει προϊόντα που αποδεικνύονται εντέλει άκρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και καταλήγουν να απαγορεύονται από δημόσιους φορείς, όταν ήδη έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Στη λίστα των «δημιουργημάτων» της εταιρείας ανήκουν δηλητήρια κάθε είδους, από καρκινογόνα αέρια που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ, μέχρι και αυξητικές ορμόνες που έχουν ήδη απαγορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πώς, λοιπόν, η Μονσάντο κατορθώνει να συνεχίζει ανενόχλητη την παραγωγή επικίνδυνων προϊόντων; «Η Μονσάντο έχει τεράστια επιρροή και ιδιαίτερα στον επιστημονικό κόσμο, καθώς και στο Λευκό Οίκο! Ο λόγος είναι πως η οικονομική ενίσχυση των περισσότερων επιστημονικών ερευνών στην ουσία περνά από τα χέρια της Μονσάντο! Γι’ αυτό και καμία από αυτές τις έρευνες δεν είναι πραγματικά επιστημονική, ούτε αντικειμενική», εξήγησε η κ.Ρομπίν.
Λατινική Αμερική, η Ελλάδα!
Θυμόσαστε τα περίφημα νωπά και κατεψυγμένα μοσχάρια και αρνιά Αργεντινής, που ήταν ο τρόμος και η καταστροφή κάθε ευρωπαϊκής και ιδιαίτερα ελληνικής κρεατοπαραγωγής;
Πιστεύετε ότι σήμερα αυτή η, από τις ίδιες εταιρείες καταστραφείσα, χώρα εισάγει βασικά είδη διατροφής με ραγδαία αύξηση της φτώχειας της κατά τα τελευταία χρόνια; Δείτε και την αιτία από Αργεντίνο Επιστήμονα: «Η χώρα μεταμορφώθηκε από παγκόσμιος τροφοδότης κρέατος σε φθηνό τροφοδότη άλλων χωρών κτηνοτροφής σόγιας, ώστε αυτοί έχουν φθηνά κρέατα και εμείς φτώχεια και πείνα»!
Τους εξαπάτησαν και έκλεισαν τις φάρμες και την κρεατοπαραγωγή τους, μετέτρεψαν τα χωράφια και τα δάση τους σε απέραντες φυτείες μηχανοποιημένης και μεταλλαγμένης σόγιας, «έτοιμης για Ράουνταπ» (το γνωστό δηλητήριο που σκοτώνει όλα τα φυτά, εκτός της… σόγιας) και ραντίζονται όλοι από αέρος με ράουνταπ-καρκίνο!! Πεθαίνουν φτωχοί και από καρκίνο!
πως μπορουμε να ενημερωθουμε για τα προιοντα αυτα και να τα μποικοταρουμε ?