
Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της βρετανικής ασφαλιστικής RSA εξετάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Zurich Insurance, σε μία ακόμη απόπειρα συγκέντρωσης του κλάδου εν τω μέσω αυστηροποίησης του κανονιστικού πλαισίου.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η επικείμενη εφαρμογή των νέων ευρωπαϊκών κανονισμών που θα ορίζουν πόσα χρήματα πρέπει να διατηρεί μία ασφαλιστική σε απόθεμα για να προστατεύεται έναντι μελλοντικών αναταράξεων στις αγορές, έχει ήδη οδηγήσει σε ορισμένα deals, ενώ αναμένονται πολύ περισσότερα.
Ο ελβετικός κολοσσός Zurich απαντώντας στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσεγγίσει την RSA, με τους Financial Times να τοποθετούν την πρόταση στα 7 δισ. δολάρια.
«Η Zurich παρατηρεί την πρόσφατη φημολογία στην αγορά αναφορικά με την RSA Insurance Group PLC και επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία αξιολογεί μία πιθανή πρόταση», ανέφερε η Zurich, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ανακοίνωση αυτή δεν συνιστά βέβαιη πρόθεση για την κατάθεση πρότασης και δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Και Αν Συμβεί… να οικονομικό έχεις σχέδιο;

Η Εθνική Ασφαλιστική εκσυγχρονίζει τα κεντρικά της συστήματα

Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP


















