Eurolife

Ακόμα δεν έχουν σταλεί Ειδοποιητήρια για τα Ανασφάλιστα

Ένας μήνας πέρασε από την έναρξη εφαρμογής του νόμου για τα ανασφάλιστα και πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Από την άλλη πλευρά μαθαίνουμε, κανένα ειδοποιητήριο δεν έχει σταλεί σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν προκειμένου να πληρώσουν το πρόστιμο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι … γλίτωσαν “μέχρι νεωτέρας”, καθώς το ηλεκτρονικό “μάτι” του υπουργείου [...]

AllSafe

AutoΈνας μήνας πέρασε από την έναρξη εφαρμογής του νόμου για τα ανασφάλιστα και πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Από την άλλη πλευρά μαθαίνουμε, κανένα ειδοποιητήριο δεν έχει σταλεί σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν προκειμένου να πληρώσουν το πρόστιμο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι … γλίτωσαν “μέχρι νεωτέρας”, καθώς το ηλεκτρονικό “μάτι” του υπουργείου Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει ημερομηνία εφαρμογής του νόμου και ασφάλισης του οχήματος. Όσον αφορά τα  ειδοποιητήρια, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται, ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το Επικουρικό Κεφάλαιο συνεργάζονται και ότι οι επαφές ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί για την επεξεργασία και αξιοποίηση των στοιχείων.

Σύντομα επομένως, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και η αποστολή των προστίμων. Η ΓΓΠΣ εμφανίζεται μάλιστα έτοιμη, αρκεί να δεχτεί τη σχετική εντολή, για να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους και να στείλει τα πρώτα ειδοποιητήρια.

Στελέχη της Ασφαλιστικής Αγοράς δεν ανησυχούν και δηλώνουν ότι ο Θεσμός έχει μπει πλέον με το νομοσχέδιο αμετάκλητα σε μια νέα εποχή, ακόμα και αν θεωρηθεί ως μια άτυπη παράταση για την ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα. Άλλωστε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ήδη σπεύσει να ασφαλίσουν τα οχήματά τους ή αντίθετα να καταθέσουν τις πινακίδες, όπως επισημαίνουν.

Αναμένουν δε, νέα αύξηση των ασφαλίσεων όταν σταλούν τα πρώτα ειδοποιητήρια και πληρωθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Designia
Υδρόγειος

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121