Μια νέα υπόθεση απάτης με πλαστά ασφαλιστήρια αποκαλύφτηκε στο Ηράκλειο και ήδη έχουν γίνει δύο συλλήψεις από τις αστυνομικές αρχές, δέκα ημέρες περίπου μετά τη σύλληψη δύο γνωστών ασφαλιστών του Ηρακλείου ύστερα από τη διαπίστωση ότι συμβόλαια ασφαλιστήρια που είχαν οδηγοί ήταν πλαστά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Flashnews.gr, η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας οδηγός μετέβη στην Τροχαία Ηρακλείου για να τακτοποιήσει κλήση που είχε λάβει για ανασφάλιστο Ι.Χ. Ο οδηγός προσκόμισε στις αρχές ένα ασφαλιστήριο για να αποδείξει ότι το όχημά του είναι ασφαλισμένο κανονικά, όμως όπως αποδείχτηκε η ασφαλιστήρια εταιρεία είναι ανύπαρκτη.
Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος οδηγός, πήγε στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου να καταθέσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, το οποίο εκδόθηκε από ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Σόφια Βουλγαρίας, ώστε να μην του επιβληθεί πρόστιμο. Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι η βουλγαρική ασφαλιστική εταιρεία δεν έχει αδειοδότηση δραστηριοποίησης στην Ελλάδα και έτσι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θεωρείται πλαστό.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συνέλαβαν τόσο τον οδηγό με το πλαστό ασφαλιστήριο, όσο και την 39χρονη ασφαλίστρια που είχε εκδώσει το σχετικό συμβόλαιο. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου που διερευνά το μέγεθος της απάτης.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο


















