Eurolife

Εurobank: Ελπίδα για το μέλλον απο τις συνέργειες αλλά και ενδιαφέρον από hedge funds

Στα 203 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ετήσιο όφελος της Eurobank από συνέργειες, μετά τη συνένωση με το ΤΤ και την Proton, ενώ αναμένεται η πλήρης ανάπτυξη των συνεργειών το 2015. Η θετική αυτή εξέλιξη καταγράφεται στις χθεσινές ανακοινώσεις του τραπεζικού ομίλου αυξάνοντας τη θελκτικότητά του αλλά και το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από hedge funds. Σύμφωνα [...]

Groupama

EurobankΣτα 203 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ετήσιο όφελος της Eurobank από συνέργειες, μετά τη συνένωση με το ΤΤ και την Proton, ενώ αναμένεται η πλήρης ανάπτυξη των συνεργειών το 2015. Η θετική αυτή εξέλιξη καταγράφεται στις χθεσινές ανακοινώσεις του τραπεζικού ομίλου αυξάνοντας τη θελκτικότητά του αλλά και το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από hedge funds.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους η έλευση της τρόικα σε λίγες ημέρες επιταχύνει για πολλούς λόγους διεργασίες που δρομολογούνται εδώ και καιρό. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και η κυβέρνηση η ίδια θέλουν να δείξουν έργο στο πεδίο της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας η οποία βάση μνημονίου πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2014.

Για κάποιους, δεν θα αποτελέσει έκπληξη η εύρεση στρατηγικού επενδυτή από το εξωτερικό – όπως προστάζει το μνημόνιο – να γίνει πολύ νωρίτερα από το τέλος της προθεσμίας, ακόμη και εντός του 2013. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να καθυστερεί, κυρίως λόγω ΔΕΠΑ, η επιτάχυνση των αλλαγών στον τραπεζικό κλάδο θα αποτελέσει πολύ σημαντική χείρα βοηθείας, σε μία κυβέρνηση που συναντά συνεχώς νέα προσκόμματα (σημ. χθες ξέσπασε νέα κρίση με την απόρριψη από την ΕΕ του σχεδίου αναδιάρθρωσης εν λειτουργία των 3 αμυντικών βιομηχανιών).

Πάντως ακόμη το «χαλί» για τη Eurobank δεν έχει στρωθεί. Θα προηγηθεί μία σειρά από βήματα, που περιλαμβάνουν τη διοικητική αναδιάρθρωση της τράπεζας και τη συγχώνευση των λειτουργικών συστημάτων των τραπεζών που απορρόφησε. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν εντός του μήνα μαζί με τον έλεγχο της BlackRock που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έλεγχο που παρακολουθούν από κοντά και οι δυνητικοί επενδυτές.

Όσον αφορά στους δυνητικούς επενδυτές, αρμόδια στελέχη φωτογραφίζουν μεγάλα hedge funds. Στην κριτική που ακούγεται για την «ποιότητα» τέτοιων επενδυτών, ο αντίλογος είναι διπλός.

«Για τις τράπεζες, καλά είναι, υπό όρους, και τα hedge funds», αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι. Άλλες πηγές εξηγούν ότι δεδομένου πως σήμερα ο βασικός μέτοχος είναι το ΤΧΣ που ελέγχει το 95%, η βάση εκκίνησης είναι χαμηλή…

interasco
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121