Σημάδια αισιοδοξίας για την πορεία της συνεδριακής αγοράς το 2014 παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι buyers που συμμετείχαν στην έκθεση επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού EIBTM και η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρκελώνη (19-21 Νοεμβρίου 2013).
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) για ακόμη μια χρονιά ήταν εκεί και είχε την ευκαιρία να νιώσει ίσως για πρώτη φορά μετά από αρκετά μελανά χρόνια (λόγω της κρίσης) αυτό το γενικό αίσθημα «ανάτασης» της διεθνούς αγοράς, που στην πορεία της μπορεί να συμπαρασύρει και την ελληνική. Οι εταιρείες – μέλη του HAPCO που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή και ενίσχυσαν με τις επαφές τους τις προσπάθειες όλων για προσέλκυση συνεδρίων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια επέστρεψαν στην πατρίδα με θετικές εντυπώσεις, αλλά και ελπίδες για μία καλύτερη χρονιά!
Πιο συγκεκριμένα και όπως αποκάλυψε η έρευνα «IBTM Global Research», το 54% των buyers αναμένει άνοδο της αγοράς συνεδρίων και εκδηλώσεων τους επόμενους 12 μήνες, ενώ σε ανοδική τροχιά κινούνται και οι προβλέψεις των προμηθευτών, με το 93% εξ αυτών να προσβλέπει αύξηση ή στασιμότητα του αριθμού εκδηλώσεων κατά το 2014.
Επιπρόσθετα, το 57% των προμηθευτών πιστεύει ότι οι buyers αναζητούν πλέον νέους προορισμούς για τα συνέδρια που προγραμματίζουν τους επόμενους 12 μήνες. Ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις τους βρίσκει κανείς καθιερωμένες, αλλά και νέες «συνεδριακά» χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ολλανδία και η Τουρκία.
Αξιοσημείωτο ωστόσο, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι το γεγονός ότι οι προμηθευτές έχουν πάψει πλέον να ασχολούνται με την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, αλλά και στην αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της εμπιστοσύνης τους και συνάμα καλύτερης απόδοσης ROI, γεγονός που κάνει την συνεδριακή αγορά να φαντάζει για πρώτη φορά «αλώβητη» στην οικονομική κρίση της Ευρωζώνης.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία παρουσίασε η έρευνα και στην αυξημένη χρήση των νέων τεχνολογιών και μορφών επικοινωνίας που υιοθετούνται πλέον καθολικά και από τους επαγγελματίες του συνεδριακού τομέα. Το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα social media για να επικοινωνεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο, ενώ το 42% των οργανωτών δήλωσε ότι χρησιμοποιεί smartphones ή tablets προκειμένου να αναμεταδόσει στους συνέδρους πληροφορίες κατά τη διάρκεια των συνεδρίων. Οι νέες τεχνολογίες, κατά τους προμηθευτές, γεννούν πιο δημιουργικές επιλογές στη χάραξη εκδηλώσεων και τα social media αποτελούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο επικοινωνιακό εργαλείο, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μείνει αναξιοποίητο. Ενδεικτικό της εισβολής των social media στις επιχειρήσεις συνεδρίων & εκδηλώσεων είναι το εύρημα ότι για την επικοινωνία εταιρικών νέων το 85% των προμηθευτών χρησιμοποιεί το facebook, το 72% το twitter και το 68% το linkedin.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Εθνικό Σχέδιο Υγείας 2035: Η αναγκαία μεταρρύθμιση
6 λόγοι που η allsafe επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή εμπειρία του ασφαλιστή
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πολιτική και ιδιωτική ασφάλιση: Το στοίχημα της εθνικής συνεννόησης

Αύξηση παραγωγής 6,7% για τη Groupama το 2025

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες


















