
Στη Θεσσαλονίκη επεκτείνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο το θεσμό της διττής εκπαίδευσης, καθιερώνοντας από το Φθινόπωρο του 2014 το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 60 θέσεων για νέους 18 έως 20 ετών, στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων.
Το επιτυχές μοντέλο διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο με τρία τμήματα σε Αθήνα και Κρήτη, που έχουν οργανωθεί σε γερμανικά πρότυπα, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Akademie και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Ανάλογης υποστήριξης θα τύχει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο τμήματα Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας. Η άριστη κατάρτιση των μαθητών και η ποιοτική -επαγγελματικά- εκπαίδευση αποτελούν τον απώτερο σκοπό του έργου», ανέφερε και για να προσθέσει ότι «η άρτια συνεργασία των αρμόδιων φορέων από την Ελλάδα και την Γερμανία διασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία της διττής εκπαίδευσης, που σκοπό έχει να αποτελέσει μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας».
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τουρισμός: Επιχειρείν και εκπαίδευση σε κοινή πορεία

ΕΙΑΣ: Το Νέο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σπουδών Executive Development in Insurance (EDI) 2014

Το μέλλον της ασφάλισης είναι υβριδικό & βαθιά πελατοκεντρικό

Σε συνεχή ανοδική τροχιά η Επιθεώρηση Χ. Χρυσολόγου

Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση για μειωμένο ωράριο εργασίας

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο

ΕΑΕΕ και HALA συγκροτούν μικτή επιτροπή συνεργασίας


















