Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργάνωσε για 7η χρονιά την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στην Ελλάδα, έχοντας μεγάλη απήχηση από το κοινό, ταυτόχρονα με τη μεγάλη διοργάνωση σε 27 χώρες της Ευρώπης, το Σάββατο βράδυ, 19 Οκτωβρίου 2013 σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 39 νυχτερινά κέντρα και μπαράκια σε 21 πόλεις της Ελλάδας και το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».
Στην Ελλάδα, περίπου 460 εθελοντές και στα 39 νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που αποτελούσαν τον «οδηγό της παρέας τους».
Περίπου 2.500 νέοι συμμετείχαν στη δράση μας και συμφώνησαν να φορέσουν ένα βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους. Το 52% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ εκ των οποίων το 75% ήταν κάτω από το όριο που ορίζει ο ΚΟΚ, ενώ 1 στους 4 (Μ.Ο.) ήταν πάνω από το όριο. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας για το έτος 2012, από το συνολικό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, το 20,4% οφείλονταν στη μέθη, ενώ το ποσοστό αυτό το 2011 ήταν 21,1%.
Η εν λόγω ενέργεια πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα στο Ινστιτούτο και υποστηρίζεται από την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και το Σύνδεσμο Ελληνικών Αποσταγμάτων & Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ), ενώ καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν και η βοήθεια και ο ζήλος των εθελοντών & συντονιστών του Ινστιτούτου σε τοπικό επίπεδο.
Σχόλια

Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
Ανασφάλιστα οχήματα: Στο μικροσκόπιο της AI οι ενστάσεις
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Έξι «αχίλλειες πτέρνες» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Όμιλος Generali: Αύξηση 5,8% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

ERGO: Έκτακτος μηχανισμός προκαταβολών και κλιμάκια συνεργατών για τις φωτιές

Μετοχές και ΑΚ «άσοι» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης συμπληρώνει 40 χρόνια

Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών

Anytime και Public αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης


















