Tsomokos

ΙΝΚΑ: Διαμαρτυρίες για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

Το κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ αναφέρει ότι δέχεται διαμαρτυρίες για την αλλαγή του νόμου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Η οργάνωση των καταναλωτών ενημερώνει, ότι τα παράπονα, σχετίζονται με τα πρόστιμα, για όσους δεν έχουν ασφαλισμένα τα αυτοκίνητά τους και φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, ανεξάρτητα αν τα κυκλοφορούν ή όχι. Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων όπως αναφέρεται, [...]

Ethniki

AutokinitaΤο κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ αναφέρει ότι δέχεται διαμαρτυρίες για την αλλαγή του νόμου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Η οργάνωση των καταναλωτών ενημερώνει, ότι τα παράπονα, σχετίζονται με τα πρόστιμα, για όσους δεν έχουν ασφαλισμένα τα αυτοκίνητά τους και φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, ανεξάρτητα αν τα κυκλοφορούν ή όχι. Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων όπως αναφέρεται, που παραπονούνται, ότι “ενώ δεν κυκλοφορούν τα οχήματά τους επειδή δεν έχουν να βάλουν βενζίνη, τα έχουν σταθμευμένα με πληρωμένα τα τέλη, ή σε ιδιωτική πιλοτή, ή στο αγροτεμάχιό τους, από όπου δεν μπορεί να δημιουργούν πιθανότητα βλάβης προς τρίτους, απειλούνται με αυτόματο πρόστιμο στην εφορία από τη ρύθμιση”.

Το ΙΝΚΑ εκτιμά ότι τα παράπονα είναι πολλά και προβλέπει ότι θα υπάρξουν πάνω από 400.000 περιπτώσεις που θα απασχολήσουν τις αρμόδιες αρχές σε αλληλογραφία και επισκέψεις στις υπηρεσίες για ακύρωση των προστίμων και όπως αναφέρεται “δηλαδή θα ακολουθήσει μια καταιγίδα απασχόλησης και προβλημάτων με τις αρχές, δυσανάλογου κόστους για τους πολίτες και το δημόσιο, σε σχέση με το προσδοκώμενο έσοδο από αυτό το χαράτσι”!

Καταρχήν όταν λέμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτό τον τόπο, πρέπει να το εννοούμε πραγματικά και όχι μόνον όταν πρόκειται για τους άλλους. Αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί να συμβαδίσει, ούτε με το αίσθημα του δικαίου, ούτε με τις σημερινές απαιτήσεις για την κοινωνία και τη χώρα μας.

Σχετικά με τα περί ακινησίας, έλλειψης βενζίνης κ.λπ., τότε γιατί να μην παραδώσει κάποιος τις πινακίδες του για ένα διάστημα; Είναι καλύτερα αυτές τις λίγες έστω φορές που κινείται το όχημα να είναι ανασφάλιστο; Αναμφίβολα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Σίγουρα είναι δύσκολο να αλλάξουν νοοτροπίες και αντιλήψεις που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης χρονικής περιόδου. Μετατρέπονται σε πεποιθήσεις. Ο τόπος και η αγορά μας όμως θα πρέπει να πάνε μπροστά!

Όσον αφορά το κόστος απασχόλησης μεγαλύτερου από το … χαράτσι, τι να πει κανείς. Δηλαδή η ασφάλιση του οχήματος ερμηνεύεται ως… χαράτσι! Σίγουρα και οι ευθύνες του κλάδου μας είναι μεγάλες για να ενημερώνει σωστά τον κόσμο.

Minetta

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121