
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Γιώργος Κώτσαλος, εν όψει του νέου χρόνου στέλνει το μήνυμα της Ένωσης σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου: Αγαπητοί συνεργάτες, Κλείνει μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την οικονομική κρίση και ύφεση και έχει προκαλέσει σε όλους έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον. Ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δεδομένου ότι αποτελεί νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας, δεν έμεινε ανεπηρέαστος από την κρίση. Ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος αλλά και τα συναισθήματα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, που δημιουργήθηκαν σε μεγάλη μερίδα πολιτών, επέδρασαν αρνητικά. Παρόλα αυτά, ο κλάδος μας αντεπεξήλθε ικανοποιητικά στις επιπτώσεις της κρίσης, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κινδύνους.
Αυτό που πρέπει όλοι να έχουμε στο νου μας, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς κατά την οποία αναμένεται να κριθούν πολλά, είναι ότι ο ασφαλιστικός κλάδος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των λίγων κλάδων της οικονομίας που έχουν ουσιαστική και σημαντική προοπτική ανάπτυξης. Δύο άνεμοι ωθούν αυτή την ανάπτυξη. Από τη μία πλευρά, είναι οι ριζικές αλλαγές που αλλάζουν καθολικά το τοπίο, διασφαλίζουν τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, αποκλείουν τις αστοχίες του παρελθόντος και μπορούν να δυναμώσουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Οι αλλαγές αυτές συνοψίζονται στην ανάληψη της εποπτείας από την Τράπεζα της Ελλάδος, οργανισμό αναγνωρισμένου κύρους και την επικείμενη εφαρμογή του Solvency II, του νέου αυστηρότατου πλαισίου φερεγγυότητας. Από την άλλη πλευρά, είναι οι έντονες δημογραφικές μεταβολές και οι συνακόλουθες αλλαγές στο ασφαλιστικό με τις περικοπές των παροχών της Κοινωνικής Ασφάλισης, που ανοίγουν τον δρόμο για δραστικότερη συμμετοχή της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο των Συντάξεων και της Υγείας.
Οι δρόμοι που ανοίγονται είναι μεγάλοι και οι ευκαιρίες βρίσκονται μπροστά μας. Διαμορφώνεται, ήδη, μία αγορά υψηλών απαιτήσεων στις οποίες οφείλουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε, μέσα από τη συμμόρφωση στα κανονιστικά πλαίσια που τίθενται, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό μας. Σας καλώ να εκμεταλλευτούμε ενωμένοι αυτές τις ευκαιρίες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας και αναδεικνύοντας τη χρονιά που έρχεται το καλό πρόσωπο του κλάδου μας και το αγαθό της ασφάλισης.
Εύχομαι σε όλους μια δημιουργική χρονιά γεμάτη επιτυχίες.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus







