ERGO

Μεγάλη επίθεση χάκερς σε τρεις ηπείρους

Μία ιδιαίτερα σύγχρονη και εξελιγμένη επίθεση από χάκερς σε τέσσερις χώρες και τρεις διαφορετικές ηπείρους έφεραν στο φως ερευνητές ασφαλείας της αμερικανικής εταιρείας FireEye, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο κυβερνοχώρος εμφανίζει πολλούς κινδύνους. Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, χάκερς κατάφεραν να επιτεθούν και να λάβουν τον έλεγχο 14 routers (συσκευές δικτύωσης που προωθούν πακέτα δεδομένων μεταξύ δικτύων [...]

Sofos Insurance
Μεγάλη επίθεση χάκερς σε τρεις ηπείρους

hacker4Μία ιδιαίτερα σύγχρονη και εξελιγμένη επίθεση από χάκερς σε τέσσερις χώρες και τρεις διαφορετικές ηπείρους έφεραν στο φως ερευνητές ασφαλείας της αμερικανικής εταιρείας FireEye, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο κυβερνοχώρος εμφανίζει πολλούς κινδύνους.

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, χάκερς κατάφεραν να επιτεθούν και να λάβουν τον έλεγχο 14 routers (συσκευές δικτύωσης που προωθούν πακέτα δεδομένων μεταξύ δικτύων υπολογιστών) στην Ουκρανία, στο Μεξικό, στην Ινδία και στις Φιλιππίνες.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα routers είχαν κατασκευαστεί από την Cisco, ωστόσο η επίθεση των χάκερς ήταν τόσο εξελιγμένη που θα μπορούσε να χτυπήσει routers οποιασδήποτε τεχνολογίας. Είναι πολύ πιθανό οι χάκερς να έχουν καταφέρει να συλλέξουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, όσο παρέμεναν απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με την FireEye, το εξαιρετικά εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις (ονομάστηκε SYNful Knock), εμφυτεύτηκε σε router της Cisco που είναι ο Νο1 προμηθευτής router στον κόσμο.

Τα routers είναι ελκυστικά στους χάκερ καθώς λειτουργούν εκτός Firewall, δεν προστατεύονται από anti-virus και από τα άλλα εργαλεία ασφαλείας που μπορεί να χρησιμοποιεί ένας οργανισμός για να προστατεύσει τις υποδομές δικτύων του.

«Αν πάρεις τον έλεγχο του router, έχεις στην κατοχή σου τα δεδομένα όλων των επιχειρήσεων και των κρατικών οργανισμών που βρίσκονται πίσω του», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της FireEye Dave DeWalt.

«Πρόκειται για το απόλυτο κατασκοπευτικό εργαλείο, το απόλυτο εργαλείο εταιρικής αντικατασκοπείας και το απόλυτο εργαλείο κυβερνοεγκλημάτων», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις έπληξαν πολλές επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Mega Brokers
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121