Η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων μειώθηκε κατά 10,1% και έφτασε τα 4,0 εκατομμύρια € το 2012. Παράλληλα, όλα τα παραγωγικά μεγέθη του κλάδου που καταγράφηκαν από την έρευνα της ΕΑΕΕ μειώθηκαν (προμήθειες, αποζημιώσεις, προβλέψεις).
Ο δείκτης ζημιών του κλάδου έμεινε σταθερός μεταξύ 44% με 45% την τελευταία διετία. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τιμή του δείκτη αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας (2003-2012).
Ο δείκτης ζημιών και προμηθειών υπολογίζεται στο 55,3% για την οικονομική χρήση του 2012 (από 57,0% το 2011) και επίσης αποτελεί μία πολύ καλή επίδοση. Σε σύγκριση με τους λοιπούς κλάδους κατά Ζημιών για το 2011, η ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων εμφανίζει ελαφρώς μεγαλύτερο δείκτη ζημιών αλλά μικρότερο κόστος πρόσκτησης εργασιών ενώ ο δείκτης ζημιών και προμηθειών κινείται σε παρόμοια επίπεδα. Τέλος, οι εκκρεμείς αποζημιώσεις ως προς την παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αυξήθηκαν και παρέμειναν υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη για τους λοιπούς κλάδους κατά ζημιών.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
NP Ασφαλιστική: Έναρξη σεμιναρίων επανεκπαίδευσης
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό

Νέος τόκος υπερημερίας 9,9% από 16 Σεπτεμβρίου

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα


















