Υπόθεση απάτης από ασφαλιστή αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απέσπασε συνολικά 915.000 από ανυποψίαστους επενδυτές πείθοντάς τους να αγοράσουν ανύπαρκτα επενδυτικά προγράμματα, που υπόσχονταν υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως προκύπτει από την Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πρόκειται για έναν 31χρονο, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2012 εξαπάτησε συνολικά 20 πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το ποσόν των 915.000 ευρώ για να επενδύσουν σε προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας, με δήθεν υψηλές και γρήγορες αποδόσεις, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων.
Στην υπόθεση εμπλέκονται μια γυναίκα και ένας άντρας 35 και 59 ετών αντίστοιχα και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για “Απάτη” και “Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”.
Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
Εξιχνιάστηκε, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης σε βάρος είκοσι (20) ατόμων, σχετική με επένδυση χρηματικών ποσών σε επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας, με δήθεν υψηλή απόδοση σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο αντρών και μιας γυναίκας ηλικίας 31, 59 και 35 ετών αντίστοιχα, για “Απάτη” και “Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2012, ο 31χρονος άντρας, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, προσέγγιζε είτε ο ίδιος, είτε μέσω της 35χρονης συνεργού του, υποψήφιους πελάτες, τους οποίους έπειθε με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινά, να επενδύσουν χρήματα σε επενδυτικά προγράμματα της προαναφερόμενης ασφαλιστικής εταιρείας, με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να αποσπάσει από τους παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 915.100 ευρώ.
Επίσης, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, πολλές από τις προαναφερόμενες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν σε γραφείο που διατηρεί ο 31χρονος, το οποίο συστεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του 59χρονου κατηγορουμένου, που φέρεται να γνώριζε τη δράση του.
Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
Νέο ΔΣ του συλλόγου "Ισχύς" με πρόεδρο τη Β. Μουτάφη
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό

Νέος τόκος υπερημερίας 9,9% από 16 Σεπτεμβρίου

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα


















