
Το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της Volkswagen θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στις παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες γιατί ο γερμανικός κολοσσός έχει συνάψει ασφαλιστήρια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη της αστικής ευθύνης των στελεχών της.
Σύμφωνα με το κορεατικό think tank KIRI, εταιρείες όπως οι AIG, Ace, Zurich Insurance και Allianz, θα βρεθούν αντιμέτωπες με απαιτήσεις αποζημίωσης από πλευράς Volkswagen.
Το συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης Στελεχών (D&O) καλύπτει διευθυντές, ανώτατα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου μίας εταιρείας ή και την ίδια την επιχείρηση από απαιτήσεις τρίτων που προέρχονται από παράνομη πράξη ή παράλειψη των στελεχών, αποκλειστικά και μόνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Οι AIG, Ace και XL Insurance καλύπτουν απαιτήσεις της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων για διοικητικά και διευθυντικά στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, ενώ 12 ασφαλιστικές – μεταξύ των οποίων οι Zurich, Allianz, HDI-Gerling και R+V Versicherung – θα κληθούν να καλύψουν τις ευθύνες των στελεχών του γερμανικού κολοσσού στην Γερμανία έως το ποσό των 500 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση του KIRI, το ακριβές ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι ασφαλιστικές θα εξαρτηθεί από τις αγωγές που θα κατατεθούν εναντίον της Volkswagen.
«Οι μεγάλες πολυεθνικές ασφαλιστικές, όπως η Zurich Insurance Group, θα δεχτούν επιπλέον ισχυρό πλήγμα, ανάλογα με την έκβαση των αγωγών. Τριάντα τέσσερις αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Volkswagen σε πάνω από 12 πολιτείες των ΗΠΑ ενώ αρκετές είναι και οι αγωγές στον Καναδά».
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus






