Eurolife

Σε πρωτοφανή πτώση οι μετοχές των τραπεζών

Στα τάρταρα (σημ.: ο μυθικός τόπος -στα έγκατα της γης-όπου κατά τις αρχαίες δοξασίες βασανίζονται οι “κακοί” μετά το θάνατό τους), έχουν πλέον πέσει οι τιμές των τραπεζικών μετοχών. Ο τραπεζικός κλάδος  υποχώρησε κατά 53% το 2010 και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην πτώση 35,62% του γενικού δείκτη του ΧΑ φέτος. Βεβαίως αυτό οφείλεται στην [...]

Ethniki

Στα τάρταρα (σημ.: ο μυθικός τόπος -στα έγκατα της γης-όπου κατά τις αρχαίες δοξασίες βασανίζονται οι “κακοί” μετά το θάνατό τους), έχουν πλέον πέσει οι τιμές των τραπεζικών μετοχών. Ο τραπεζικός κλάδος  υποχώρησε κατά 53% το 2010 και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην πτώση 35,62% του γενικού δείκτη του ΧΑ φέτος. Βεβαίως αυτό οφείλεται στην γενικότερη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, στις υποβαθμίσεις από τους ξένους οίκους, στην άνοδο των spreads, στη μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και στις ρευστοποιήσεις, φυσικό επόμενο όλων των προηγούμενων παραγόντων.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι ο Όμιλος της Εθνικής (που πρόσφατα υπενθυμίζουμε προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου),  αποτιμάται συνολικά σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την…θυγατρική του στην Τουρκία, την Finansbank!! Ομοίως, στις 10 πρώτες μετοχές σε απώλειες στον Ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx600, οι τέσσερις  πρώτες είναι ελληνικών τραπεζών,συγκεκριμένα η Εθνική (-60,66%), η Πειραιώς (-54,88%), η Alpha Bank (-53,66%) και η Eurobank (-52,41%).

Τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Attica Bank(-80,85%), της Γενικής (-72,82%), της Aspis Bank (-70,51%), της Proton (-65,60%), της Atebank (-61,86%) και της MIG(-61,54%).

interasco
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121