ERGO

Σταθερά δυσμενές το οικονομικό κλίμα διαπιστώνει το ΙΟΒΕ

Μικρή βελτίωση παρουσίασαν σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)  η Βιομηχανία και οι Υπηρεσίες τον Ιούλιο, ενώ επιδεινώνεται το κλίμα στο Λιανικό Εμπόριο και τις Κατασκευές. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει πολύ κοντά στην ιστορικά χαμηλή επίδοση των δύο προηγούμενων μηνών. Η γενικευμένη δυσαρέσκεια παραμένει… σταθερή, οι προθέσεις αποταμίευσης υποχωρούν επίσης σταθερά, ενώ οι [...]

Groumama Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Μικρή βελτίωση παρουσίασαν σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)  η Βιομηχανία και οι Υπηρεσίες τον Ιούλιο, ενώ επιδεινώνεται το κλίμα στο Λιανικό Εμπόριο και τις Κατασκευές. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει πολύ κοντά στην ιστορικά χαμηλή επίδοση των δύο προηγούμενων μηνών.

Η γενικευμένη δυσαρέσκεια παραμένει… σταθερή, οι προθέσεις αποταμίευσης υποχωρούν επίσης σταθερά, ενώ οι προβλέψεις για την ανεργία παραμένουν στα ίδια  δυσμενή επίπεδα στα οποία έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους 15 μήνες τουλάχιστον.

Στο  53% διαμορφώνεται το ποσοστό των νοικοκυριών που αναφέρουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα», ενώ  το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι έχουν χρεωθεί διευρύνεται στο 14% (από 8%), το υψηλότερο φετινό ποσοστό, ενώ 8% (από 11%) αντλεί από τις αποταμιεύσεις του.

Το 94% των καταναλωτών δηλώνει  ότι δεν είναι πιθανό να προβεί σε αγορά αυτοκινήτου το επόμενο 12μηνο. Η πρόθεση για αγορά ή κατασκευή κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών υποχωρεί στα χαμηλότερα ιστορικά της επίπεδα, τα οποία είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Μόνο το 4% δηλώνει και πάλι ότι είναι βέβαιο ή σχεδόν βέβαιο ότι θα προβεί σε αγορά/κατασκευή κατοικίας.

interasco
Minetta

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα