Συνεχίστηκε και χθες το κατρακύλισμα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στα χαμηλά της ημέρας, αλλά και σε νέο χαμηλό τεσσάρων μηνών, σημειώνοντας πτώση 2,16% στις 837,82 μονάδες. Εικόνα … καταστροφής εμφανίζει ο Δείκτης των Τραπεζών που συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αθροιστικές απώλειες 13,13%, που τον έφεραν σε νέα χαμηλά 26 ετών! Έκλεισε στις 116 μονάδες (-3,93%), όταν το αμέσως πιο χαμηλό κλείσιμο ήταν στις 25 Ιουνίου 1987 στις 114,77 μονάδες.
Η πτώση ήταν -5,41% για την Εθνική, -11,9% για τη Eurobank, -5,38% για την Alpha Bank και -5,26% για την Πειραιώς. Η «αποκαθήλωση» των τραπεζών, έχει εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Αγορά με μορφή χιονοστιβάδας, συμπαρασύροντας… δικαίους και αδίκους, ακόμα και εταιρείες που έδειξαν αντοχή ή και καλά αποτελέσματα στην κρίση.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τις 25 μεγαλύτερες εταιρείες, μόλις τρεις από την αρχή του χρόνου (Coca-Cola, Eurobank Properties και ΟΠΑΠ), διατηρούν ακόμα θετικά πρόσημα μεταβολής για τις μετοχές τους.
Η κατήφεια αποτυπώνεται και με την απογοητευτική εικόνα του τζίρου που διαμορφώθηκε στα 38,7 εκατ. ευρώ και καταγράφει έντονα πτωτική πορεία τις τελευταίες ημέρες. Ήταν το δεύτερο αρνητικότερο ρεκόρ μέσα στο έτος, με τον αμέσως χαμηλότερο τζίρο στις 11/2/2012, στα 37,4 εκατ. ευρώ.
Η θετική εκ πρώτης όψεως απόφαση του οίκου FTSE, το Χ.Α. να παραμείνει στην κατηγορία των ανεπτυγμένων Αγορών, δε … συγκίνησε (θετικά τουλάχιστον) το ταμπλό, καθώς η εικόνα ούτε ανεπτυγμένη, ούτε αγορά … θυμίζει.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Εθνικό Σχέδιο Υγείας 2035: Η αναγκαία μεταρρύθμιση
Η απάτη των deepfakes : Πώς να προστατευτείτε (video)
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός


















