
Σας αρέσει το μποξ ή μήπως είστε από εκείνους που προτιμούν την ελεύθερη πτώση για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους. Όποιο και αν είναι το χόμπι που αγαπάτε, ο τρόπος με τον οποίο περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας… κοστίζει και μάλιστα ακριβά.
Και αυτό γιατί οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν υπόψη τις όποιες… επικίνδυνες συνήθειες του ασφαλισμένου για να καθορίσουν το κόστος ενός ασφαλιστηρίου Ζωής ή ενός προγράμματος προστασίας εισοδήματος.
Και αν επιλέξετε να κρύψετε την ενασχόλησή σας με κάποιο επικίνδυνο σπορ, τότε είναι πιθανό να μην δικαιούστε αποζημίωση στην περίπτωση που συμβεί κάτι κακό.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές της ασφαλιστικής αγοράς, πολλοί είναι εκείνοι που δεν συνειδητοποιούν πόσο «ακριβό» για την ασφαλιστική τους κάλυψη μπορεί να αποδειχθεί ένα ριψοκίνδυνο χόμπι.
Για παράδειγμα, μία γυναίκα 30 ετών που είναι εθελοντής πυροσβέστης και στον ελεύθερο χρόνο της κάνει αλεξίπτωτο πλαγιάς μπορεί να πληρώσει πέντε φορές μεγαλύτερο ασφάλιστρο λόγω της επικίνδυνης καθημερινότητάς της.
Στις ΗΠΑ, οι ασφαλιστικές συνήθως αντιμετωπίζουν τα επικίνδυνα χόμπι ζητώντας ένα επιπρόσθετο ασφάλιστρο που μπορεί να φτάσει και τα 40 δολάρια για κάθε 1.000 δολάρια κάλυψης (σε ασφαλιστήρια Ζωής), ανάλογα πάντα με τις επικίνδυνες συνήθειες του ασφαλισμένου.
Βέβαια, οι ασφαλισμένοι μπορούν να ζητήσουν κατ’ εξαίρεση να μην πληρώσουν το επιπρόσθετο ασφάλιστρο τροποποιώντας το ασφαλιστήριο έτσι ώστε αν π.χ. τραυματιστούν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας να μην δικαιούνται αποζημίωση.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Τεχνικός Διευθυντής o κ.Μιχάλης Κολέτσος
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo


















