ERGO

Το Solvency II «φρενάρει» – για την ώρα – τα ασφαλιστικά deals

Φρένο στις εξαγορές και συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιρειών στην Ευρώπη, βάζει έως ένα βαθμό, η αναμενόμενη εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου Solvency II, σύμφωνα με όσα εκτιμούν αναλυτές του κλάδου. Όσο πλησιάζει η πρωτοχρονιά του 2016, όταν οι ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης θα κληθούν να εναρμονιστούν πλήρως με το νέο πλαίσιο κανόνων, αναμένεται να υπάρξει σταδιακή [...]

AllSafe
Το Solvency II «φρενάρει» – για την ώρα – τα ασφαλιστικά deals

deal1Φρένο στις εξαγορές και συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιρειών στην Ευρώπη, βάζει έως ένα βαθμό, η αναμενόμενη εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου Solvency II, σύμφωνα με όσα εκτιμούν αναλυτές του κλάδου.

Όσο πλησιάζει η πρωτοχρονιά του 2016, όταν οι ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης θα κληθούν να εναρμονιστούν πλήρως με το νέο πλαίσιο κανόνων, αναμένεται να υπάρξει σταδιακή αλλαγή κλίματος. Και αυτό είναι λογικό, αφού αφενός θα υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια και αφετέρου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά στα «ανοιχτά μέτωπα», όπως αυτό των κεφαλαιακών κανόνων.

Οι ίδιοι αναλυτές σημειώνουν ότι όσο περνάει ο καιρός και αφομοιώνεται η νέα πραγματικότητα θα αρχίσουν και τα ασφαλιστικά deals, καθώς η σιγουριά θα μεταφράζεται σε επενδυτικά σχέδια.

«Όταν ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, αναμένουμε να δούμε επιτάχυνση των εξαγορών και συγχωνεύσεων καθώς κάποιες εταιρείες θα χρειαστούν κεφάλαια και άλλες θα χρησιμοποιήσουν τα deals για να αποκτήσουν μεγαλύτερη διαφοροποίηση και να μειώσουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις», τονίζουν αναλυτές της KPMG, στις εκτιμήσεις τους για τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο το 2015.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του ρυθμιστικού πλαισίου, η KPMG σημειώνει ότι η Μ. Βρετανία αποτελεί καλό παράδειγμα του πως αντιδρούν οι ώριμες αγορές. Οι πρόσφατες αλλαγές στα συνταξιοδοτικά προϊόντα, οι οποίες οδήγησαν σε ενισχυμένη ευευλιξία και μεγαλύτερη ελευθερία στις συντάξεις καθώς και η συνεχιζόμενη εστίαση των κανόνων στη συμπεριφορά των ασφαλιστικών βρίσκονται στο προσκήνιο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση του βρετανικού κλάδου, ειδικότερα στον κλάδο Ζωής.

Orizon
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121