
Κατά 40% μειώνονται οι αμοιβές των διοικητικών στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 300.000 ευρώ ετησίως.
“Ο Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) – που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ – ο Υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Thomas Wieser, Πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά.
Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν “πισωγύρισμα” (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή” αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.
Σχόλια

Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Insurance Awards FM 2026: Έως τις 7/8 η κατάθεση των ερωτηματολογίων
Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών
Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού Κρατικής Αρωγής

ΕΕΑ: «Η ακρίβεια «γονατίζει» την κοινωνία»

H Πειραιώς συμμετέχει στο πιλοτικό ψηφιακό ευρώ

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: ο εξελισσόμενος ρόλος της εταιρικής διακυβέρνησης

ΕΚΠΑ: Δωρεά 160 εκατ.ευρώ από τις τράπεζες


















