ΕΘΝΙΚΗ FULL HEALTH VALUE

Γ. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις

Την ανάγκη το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο, επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ που συνεδρίασε την Πέμπτη στη Λευκωσία. Μετά [...]

Groumama Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Γ. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις

Στουρνάρας2Την ανάγκη το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο, επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ που συνεδρίασε την Πέμπτη στη Λευκωσία. Μετά τη συνάντηση ο διοικητής της ΤτΕ προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ενημέρωσα τον κ.Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίζεται η ρευστότητά τους. Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις.

Απολύτως κανένα. Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της Συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή.

Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα».

ΔΥΝΑΜΙΣ  2026
Metropolitan

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Interlife Mare
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα