Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτίμησε σήμερα ότι υπάρχουν «καλά επιχειρήματα» για να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα, ώστε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του Ταμείου. «Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για να παραταθεί (πέραν του 2014) το περιθώριο που έχει δοθεί στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε ο Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον.
Στην Αθήνα, συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης – τρόικα με την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να πείσει για ισοδύναμα μέτρα αλλά και για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισαν “εποικοδομητική” τη χθεσινή συνάντηση τρόικα – Στουρνάρα ενώ και οι πολιτικοί αρχηγοί στη χθεσινή τους συνάντηση τοποθέτησαν “κόκκινες γραμμές” όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Στο ίδιο κλίμα “διαλλακτικότητας” και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ενώ ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) μίλησε για «καλή συνάντηση». Η σκυτάλη τώρα περνάει στους αρμόδιους υπουργούς των οποίων οι δαπάνες των υπουργείων τους “ανησυχούν” τους τροικανούς (Άμυνα, Υγεία, Εσωτερικών).
ΑΜΠΕ
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό

Νέος τόκος υπερημερίας 9,9% από 16 Σεπτεμβρίου

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα


















