Tsomokos

Η International Life τοποθετεί το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας κατέθεσε ο Γενικός Διευθυντής της International Life, κ. Γιάννης Φουρλής, κατά την παρουσίασή του στο Συνέδριο των Financial Times “The Future of Insurance in Greece”. Ο κ. Φουρλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις λύσεις που μπορεί να δοθούν μέσω της αναδιάρθρωσης των συντάξεων και των σχετικών επενδύσεων. [...]

Groupama
Η International Life τοποθετεί το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

INTERNATIONAL LIFEΣυγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας κατέθεσε ο Γενικός Διευθυντής της International Life, κ. Γιάννης Φουρλής, κατά την παρουσίασή του στο Συνέδριο των Financial Times “The Future of Insurance in Greece”. Ο κ. Φουρλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις λύσεις που μπορεί να δοθούν μέσω της αναδιάρθρωσης των συντάξεων και των σχετικών επενδύσεων.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Φουρλής, “Η μετάβαση από το αναδιανεμητικό προς το κεφαλαιοποιητικό και από συστήματα καθορισμένων παροχών σε αυτά των καθορισμένων εισφορών αποτελούν διεθνείς πρακτικές, και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί και η ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω τα επαγγελματικά ταμεία καθώς και ο κλάδος των ατομικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Επιπλέον, η επενδυτική προσέγγιση μπορεί και αυτή να προσαρμοσθεί στις διεθνείς πρακτικές κάνοντας χρήση των Target Volatility και Target Date Funds που αποτελούν ευέλικτες λύσεις επένδυσης σε αγορές με ανεπτυγμένα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά συστήματα”.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος της International Life Α.Ε.Α.Ζ. κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος τοποθετήθηκε αναφορικά με τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενισχύοντας τη θέση της International Life ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα αλλαγής και βελτίωσης του οικονομικού κλίματος. Το Συνέδριο Financial Times παρακολούθησαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπράβος, τa μέλη Δ.Σ. κ. Βασίλης Κελτσόπουλος και κα Ιωάννα Κοτσιφάκη, ο Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Γιάννης Μπούρας, ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πρακτορειακού Δικτύου κ. Μιχάλης Τάτσης και η Ασφαλιστικός Σύμβουλος κα Σοφία Ζερβουδάκη.

interasco
Europi Insurance

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121