
Ισχυρή ζήτηση 20,8 δις ευρώ προσέλκυσε η χθεσινή επίσημη πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Ιδιαίτερα καλή ήταν η υποδοχή των επενδυτών για το ελληνικό 5ετές ομόλογο με υπερκάλυψη κατά 8 και πλέον φορές των 2,5 δις ευρώ που ζητούσε η κυβέρνηση. Ακολούθησε βροχή δηλώσεων στήριξης της οικονομίας και της χώρας η οποία από το Grexit φαίνεται να ανακτά ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών.
Τελικά το δημόσιο αποφάσισε να αντλήσει ελαφρά υψηλότερο ποσό στα 3 δισ. ευρώ με κουπόνι 4,75% και επιτόκιο 4,95%. Προσφορές υπήρξαν από 550 επενδυτές. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για αλλαγή σελίδας που ανοίγει ξανά τον δρόμο του κανονικού δανεισμού για τη χώρα μας.
Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το 90% της έκδοσης καλύφθηκε από ξένους θεσμικούς επενδυτές υψηλής ποιότητας και μακροπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η λείανση της επιτοκιακής καμπύλης ομολόγων και η σταδιακή προσέγγιση των επιτοκίων με αυτά που δανείζονται άλλα κράτη που βγαίνουν από το μνημόνιο. Δεν αποκλείονται νέες κινήσεις εντός του έτους ενώ τελικός στόχος είναι η πλήρης έξοδος στις αγορές το 2016.
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που αρχικά προβλεπόταν με το καλό σενάριο στο 5,25%. Δεν απέκλεισαν αρμόδια στελέχη την έκδοση και εντόκων 12μηνης διάρκειας που να απευθύνονται και σε ιδιώτες.
Σχόλια

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
The Sandwich generation: Πώς η ασφάλιση «αποσυμπιέζει» τη γενιά που στηρίζει τους πάντες
Τα data που «κρύβονται» στις ασφαλίσεις υγείας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Έως 25 δις ευρώ στις τράπεζες αλλά με… ανταλλάγματα
“Κλείδωσε” η συμφωνία με συμβιβασμούς

Πληρώνουν φόρους για να προλάβουν το «κούρεμα»

“Minister no more” o Γ. Βαρουφάκης

Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» για τα «κόκκινα» δάνεια

“Συμφωνία τώρα” ζητούν οι τράπεζες

Ποιοι φοβούνται το Grexit;


















