Μπορεί για χρόνια να πιστεύαμε πως η χημειοθεραπεία είναι η μόνη μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου, όμως τώρα το νοσοκομείο Johns Hopkins μας αποκαλύπτει πως υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.
1. Κάθε άνθρωπος διαθέτει στον οργανισμό του καρκινικά κύτταρα. Τα κύτταρα αυτά δε φαίνονται στις απλές ιατρικές εξετάσεις μέχρι να πολλαπλασιαστούν και να γίνουν δισεκατομμύρια. Όταν οι γιατροί λένε στους καρκινοπαθείς πως δεν έχουν πλέον καρκινικά κύτταρα, σημαίνει πως δεν έχουν ακόμη φτάσει το μεγάλο αυτό αριθμό που απαιτείται ώστε να φανούν στις εξετάσεις.
2. Τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να απασχολήσουν τη ζωή ενός ανθρώπου από 6 έως 10 φορές.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και δε δημιουργούν όγκους.
4. Όταν ένα άτομο εμφανίζει καρκίνο, σημαίνει πως έχει διατροφικές ελλείψεις. Η ασθένεια αυτή οφείλεται επίσης στην κληρονομικότητα, στις κακές περιβαλλοντικές συνθήκες ή στο βλαβερό τρόπο ζωής.
5. Για να ξεπεράσετε το «σκόπελο» της κακής διατροφής, πάρτε συμπληρώματα και βιταμίνες, αλλάξτε τη διατροφή σας και θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
6. Η χημειοθεραπεία είναι η διαδικασία κατά την οποία «δηλητηριάζονται» τα καρκινικά κύτταρα, ενώ μειώνεται και η ταχεία ανάπτυξη των υγιών κυττάρων που μπορεί να είναι βλαβερή για τα ζωτικά όργανα του οργανισμού.
7. Η ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να κάψει, να γδάρει ή και να καταστρέψει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
8. Η αρχική θεραπεία με χημειοθεραπείες και ακτινοβολία πιθανώς θα μειώσει το μέγεθος των όγκων. Ωστόσο, η παρατεταμένη χημειοθεραπεία δε βοηθάει στην πλήρη εξάλειψη του όγκου.
9. Όταν ο οργανισμός έχει ταλαιπωρηθεί από αλλεπάλληλες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα καταρρέει και δεν μπορεί να αντιδράσει. Έτσι, ο οργανισμός είναι επιρρεπής σε κάθε ίωση ή μόλυνση.
10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορεί να κάνουν τα καρκινικά κύτταρα πολύ ανθεκτικά και να καταστήσουν δύσκολη την καταπολέμησή τους. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να προκαλέσει μεταστάσεις.
11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσετε τα καρκινικά κύτταρα είναι να τα αφήσετε να «πεινάσουν» και να μην τα «ταΐζετε» με τροφές που τα πολλαπλασιάζουν.
Τα καρκινικά κύτταρα «τρέφονται» με:
Α. Η ζάχαρη είναι η πρώτη στην προτίμηση των καρκινικών κυττάρων. Μόλις την περιορίσετε, αυτομάτως τους κόβετε την τροφή. Οι ζαχαρίνες περιέχουν ασπαρτάμη, που είναι εξίσου βλαβερή. Ένα καλό υποκατάστατο είναι το μέλι, αλλά σε μικρές ποσότητες. Το αλάτι είναι εξίσου βλαβερό. Πιο υγιεινό θεωρείται το θαλασσινό αλάτι.
Β. Το γάλα προκαλεί ένα είδος βλέννας που κατακάθεται στο στομάχι. Ο καρκίνος τρέφεται με αυτή τη βλέννα. Αν αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα σόγιας, τα καρκινικά κύτταρα θα πεινάσουν.
Γ. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται σε όξινα περιβάλλοντα. Καλό είναι να αποφεύγετε μια διατροφή βασισμένη στο κρέας και να τρώτε ψάρια και κοτόπουλο και όχι χοιρινό και μοσχάρι. Το κρέας επίσης εμπεριέχει κτηνοτροφικά αντιβιοτικά που είναι εξίσου βλαβερά κυρίως σε ανθρώπους με καρκίνο.
Δ. Μια διατροφή βασισμένη κατά 80% σε φρέσκα λαχανικά και χυμούς, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και φρούτα δημιουργεί μια «ασπίδα» στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι χυμοί των φρέσκων φρούτων και λαχανικών απελευθερώνουν ένζυμα που απορροφώνται εύκολα και μέσα σε 15 λεπτά φτάνουν στα κύτταρα. Φροντίστε να πίνετε χυμούς λαχανικών, αλλά και να τρώτε 2-3 φορές την ημέρα ωμά λαχανικά. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Ε. Αποφύγετε τον καφέ, το τσάι και το ρόφημα σοκολάτας, που έχει υψηλά ποσοστά καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι προτιμότερο και έχει αντι-οξειδωτικές ιδιότητες. Νερό είναι προτιμότερο να πίνετε εμφιαλωμένο, ώστε να αποφεύγετε τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες. Να αποφεύγετε το αποσταγμένο νερό, καθώς είναι ιδιαίτερα όξινο.
12. Η πρωτεΐνη κρέατος είναι δύσκολο να χωνευθεί και απαιτεί πολλά χωνευτικά ένζυμα. Κρέας που δεν έχει χωνευθεί και παραμένει στο έντερο είναι ιδιαίτερα τοξικό.
13. Τα καρκινικά κύτταρα περιβάλλονται από έναν «τοίχο» σκληρής πρωτεΐνης. Τρώγοντας λιγότερο κρέας, απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα για να καταπολεμήσουν τα καρκινικά κύτταρα.
14. Μερικά συμπληρώματα διατροφής επιτρέπουν στον οργανισμό να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Κάποια άλλα συμπληρώματα ή βιταμίνες προκαλούν «απόπτωση», δηλαδή τη φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού να αποβάλλει τα νεκρά ή βλαβερά κύτταρα.
15. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το πνεύμα, το μυαλό και το σώμα. Μια θετική στάση ζωής θα βοηθήσει τον καρκινοπαθή να νικήσει. Ο θυμός και η απελπισία γεμίζουν το σώμα με τοξίνες και δε βοηθάνε. Μάθετε να συγχωρείτε, να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
16. Τα καρκινικά κύτταρα δε ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Να ασκήστε καθημερινά και να παίρνετε βαθιές ανάσες προκειμένου το οξυγόνο να φτάνει στο κυτταρικό επίπεδο. Η οξυγονοθεραπεία επίσης βοηθάει στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.
Χρήσιμες συμβουλές για μια πιο υγιεινή ζωή
- Μη βάζετε πλαστικά στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Μη βάζετε πλαστικά μπουκάλια με νερό στο ψυγείο – προτιμήστε γυάλινα.
- Μη βάζετε πλαστική μεμβράνη για τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Οι διοξίνες προκαλούν κυρίως καρκίνο του στήθους και είναι ιδιαίτερα τοξικές για το σώμα μας. Μη βάζετε στο ψυγείο πλαστικά μπουκάλια με νερό καθώς απελευθερώνονται διοξίνες από το πλαστικό.
Πρόσφατα ο δρ Edward Fujimoto, διευθυντής του Νοσοκομείου Castle, εξήγησε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα την επικινδυνότητα των διοξινών για την υγεία. Ο διακεκριμένος γιατρός τόνισε ότι δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μας σε πλαστικές συσκευασίες στο φούρνο μικροκυμάτων. Ο συνδυασμός ζέστης, πλαστικού και λίπους του φαγητού απελευθερώνει επικίνδυνες διοξίνες. Θα πρέπει επομένως για το ζέσταμα του φαγητού να επιλέγουμε πορσελάνινα πιάτα ή pyrex, για ένα υγιεινό αποτέλεσμα.
Οι χάρτινες συσκευασίες δεν είναι βλαβερές, αλλά δε γνωρίζουμε τι περιέχει το χαρτί. Είναι προτιμότερη η γυάλινη συσκευασία για τα τρόφιμα. Πολλά fast foods πρόσφατα άλλαξαν τις χάρτινες συσκευασίες τους και ο λόγος ήταν οι διοξίνες που εμπεριείχαν. Τέλος, η πλαστική μεμβράνη είναι ιδιαίτερα βλαβερή όταν χρησιμοποιείται για το τύλιγμα των τροφίμων στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις ζεσταθεί το φαγητό, απελευθερώνονται τοξίνες που εισχωρούν στην τροφή και κατόπιν στον οργανισμό.
το κεφιρ αγελαδος ειναι καλο για την υγεια η προκαλει την ιδια βλεννα με το αγελαδινο γαλα με αποτελεσμα την προκληση καρκινου??
Σημαντική θωράκιση του οργανισμού έναντι των καρκινικών κυττάρων, προσφέρει και το εξαίρετο Γανόδερμα.
Υπάρχουν περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις στην Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των ΗΠΑ για την δραστικότητα του.
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο, για το Γανόδερμα είναι η ίδρυση του Διεθνές Ινστιτούτου Έρευνας για το Ganoderma (G.I.R.I.) στις ΗΠΑ, Ν.Υόρκη, το 1993, με σκοπό την προαγωγή της διεθνούς επιστημονικής και φαρμακευτικής έρευνας σχετικά με αυτό. Προσωπικά, δεν γνωρίζει να έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο για άλλη τροφή.
Επίσης, αρκετά βιβλία έχουν γραφτεί για το Γανόδερμα, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, το πρώτο βιβλίο για το Γανόδερμα, στην ελληνική γλώσσα, γραμμένο από ιατρό.
Αν μη τι άλλο, εάν κάποιος πιστεύει ότι η διατροφή μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων, τότε αξίζει να διερευνήσει πιο προσεκτικά το Γανόδερμα